Τρίτη 28 Μαρτίου 2023 | 15:03

Τα λαμπρά εγκαίνια του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Αχαρνών

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Με ιδιαίτερη ευλάβεια και μεγαλοπρέπεια τελέστηκαν σήμερα τα εγκαίνια του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Αχαρνών.

Tα εγκαίνια τέλεσε ο Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας, τον οποίο πλαισίωναν ο Πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως αρχιμανδρίτης Γαβριήλ Ασπρολούπος και πλήθος ιερέων.

Πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη λιτάνευση των Ιερών Λειψάνων τρεις φορές πέριξ του Ναού, με τη μαζική συμμετοχή των πιστών και εν συνεχεία το τελετουργικό έλαβε χώρα στην Αγία Τράπεζα. Εκεί τοποθετήθηκαν τα Άγια λείψανα, ενώ ακολούθησε το κέρωμα, το πλύσιμο της επιφάνειας της Τράπεζας και τέλος το μύρωμα και η επίστρωση με το κατασάρκιο.

Με το πέρας του τελετουργικού, τελέστηκε και η πρώτη πανηγυρική Θεία Λειτουργία στο εγκαινιασμένο πλέον θυσιαστήριο, προεξάρχοντος του κ. Αθηναγόρα, ο οποίος έκανε σύντομη αναφορά στο περιεχόμενο των σημερινών Ευαγγελίων. Την επιθυμία του Χριστού να μάθει από τους μαθητές του ποιός είναι, την αναγνώριση της μητέρας του από μία γυναίκα και τη σπουδαιότητα της προσωπικότητας, τόσο του ίδιου, όσο και της μητέρας του και τέλος την επιβεβαίωση της ταυτότητάς του προς τους Ιουδαίους.

“Μαρτυρήσαμε με την τελετή των εγκαινίων, πως ο Χριστός είναι ο λυτρωτής του Θεού, η Παναγία εκείνη που τον γέννησε και έφερε τη σωτηρία στον κοσμο και καταλήγουμε με την ίδια βεβαιότητα πως, ο Χριστός είναι ο Ποιμένας μας και εμείς τα πρόβατα του”.

Στους πιστούς μετά το πέρας της ακολουθίας μοιράστηκε ως ευλογία μία εικόνα του Αγίου Γεωργίου ως ενθύμιο από τα εγκαίνια.

Η ακολουθία μεταδόθηκε από την Εκκλησιαστική Τηλεόραση και το ectv.gr 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ