Παρασκευή 31 Μαΐου 2024 | 0:22

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΓΑΒΡΙΗΛ ΕΚΟΨΕ ΤΗΝ ΚΟΡΔΕΛΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ

Τα εγκαίνια του νέου γηπέδου της ΑΕΚ τέλεσε ο μητροπολίτης Νέας Ιωνίας – Τι μήνυμα έστειλε ο Πατριάρχης

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Μήνυμα προς τους φιλάθλους της ΑΕΚ έστειλε το απόγευμα της Παρασκευής ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος με αφορμή την τελετή των εγκαινίων του νέου γήπεδο της ομάδας που φέρει το όνομα “OPAP Arena Αγιά Σοφιά”.

Λίγο νωρίτερα ο μητροπολίτης Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ σε ένα κατάμεστο από κόσμο στάδιο, τέλεσε τον αγιασμό και παράλληλα προσέφερε στην ομάδα μια σημαία της ΑΕΚ με το όνομα της μητροπόλεως.  

Φωτογραφίες: EUROKINISSI

Ακολούθως μαζί με τον κ. Μελισσανίδη έκοψαν την κίτρινη κορδέλα σηματοδοτώντας τα εγκαίνια του νέου σταδίου.

Αναλυτικά το μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου

«Αγαπητοί φίλαθλοι της ΑΕΚ, αποδεχτήκαμε με χαρά την πρόσκληση να απευθύνουμε χαιρετισμό στην ιστορική στιγμή των εγκαινίων. Ονομάζεται Αγία-Σοφία σε μια σαφή υπενθύμισε των δεσμών της ΑΕΚ με την πόλη των πόλεων. Σχεδόν έναν χρόνο μετά την ίδρυση του συλλόγου και τη μεταφύτευσή του στην Αθήνα, η ΑΕΚ αποκτά ένα νέο καλαίσθητο και σύγχρονο αθλητικό συγκρότημα. Έναν εμβληματικό χώρο που είναι ριζωμένες σε άσβεστες μνήμες για τον προσφυγικό ελληνισμό.

Τα εγκαίνια γίνονται ακριβώς 100 χρόνια από τότε που χιλιάδες άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους και βρέθηκαν στην Ελλάδα προσπαθώντας να επιβιώσουν σε αντίξοες συνθήκες. Παρά τα οδυνηρά συμβάντα οι πρόσφυγες δεν χάθηκαν, έστω και μακριά από τη γη των προγόνων. Κατάφεραν να μεταδώσουν στις επόμενες γενιές ως ιερά παρακαταθήκη την πίστη τους, τον πολιτισμό και την ελπίδα τους. Συνέχισαν να γράφουν ιστορία στο βιβλίο της ζωής, χωρίς να ξεχάσουν το παρελθόν τους. Ο ιστορικός αυτός χώρος δεν θα στεγάσει μια ομάδα αλλά μια ιδέα από αυτές που ο χρόνος δεν μπορεί να παρακάμψει ή εξαλείψει.

Επαναλαμβάνω όσα είχα αναφέρει στα 80 χρόνια από την ίδρυση της ΑΕΚ. Η ΑΕΚ είναι ιδέα και οι ιδέες δεν αποθνήσκουν, ζουν, εμπνέουν και χαρίζουν αγάπη. Εύχομαι το στάδιο αυτό να γίνει πεδίο δόξας λαμπρό και να αποτελέσει σύμβολο του φίλαθλου πνεύματος και έναν τόπο πολιτισμού για τη Νέα Φιλαδέλφεια και την Αθήνα. Ευχόμαστε καλή αρχή και μεγάλες νίκες για την ΑΕΚ, για τον αθλητισμό».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ