Τετάρτη 7 Ιουνίου 2023 | 15:20

Η ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΩΝ ΘΗΣΑΥΡΙΣΜΑΤΩΝ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΤΟΥ ΝΑΟΥ

Τα Άχραντα Πάθη του Κυρίου θα έχουν την ευκαιρία να προσκυνήσουν οι κάτοικοι της Αττικής στον ιερό ναό Αγίου Γεωργίου Κυνοσάργους

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Τα Άχραντα Πάθη του Κυρίου τα οποία φυλάσσονται στην ιερά μονή Ταξιαρχών Αιγιαλείας θα έχουν την ευκαιρία να προσκυνήσουν οι κάτοικοι της Αττικής προς πνευματική τους ενίσχυση και αγιασμό στον ιερό ναό Αγίου Γεωργίου Κυνοσάργους όπου θα βρίσκονται μέχρι την Κυριακή 2 Απριλίου.

Η υποδοχή των ιερών θησαυρισμάτων θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Παρασκευή 24 Μαρτίου στις 18:45 μ.μ. στα προπύλαια του ναού, ενώ αμέσως μετά θα τελεστεί η ακολουθία του εσπερινού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και η Δ΄ Στάση των Χαιρετισμών, χοροστατούντος του επισκόπου Ευρίπου κ. Χρυσοστόμου.

Καθόλη τη διάρκεια της παραμονής των ιερότατων και φρικτών αυτών κειμηλίων στον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου Κυνοσάργους, θα τελείται καθημερινά το πρωί θεία λειτουργία, ενώ κάθε απόγευμα στις 7 θα τελείται το Μεγάλο Απόδειπνο, εκτός από την Τετάρτη που θα τελεστεί η ακολουθία του Μεγάλου Κανόνος και την Παρασκευή ο Όρθρος μετά του Ακαθίστου Ύμνου.

Την Κυριακή 2 Απριλίου, θα τελεστεί αρχιερατική θεία λειτουργία ιερουργούντος του επισκόπου Ωρεών κ. Φιλοθέου, Αρχιγραμματέως της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ενώ το απόγευμα στις 18:45 θα τελεστεί ο κατανυκτικός εσπερινός και ακολούθως θα πραγματοποιηθεί η αναχώρηση των Αχράντων Παθών.

Όπως είναι γνωστό το ιερό κυτίο περιέχει τεμάχιο από το Τίμιο Ξύλο, τεμάχιο από τον ακάνθινο στέφανο του Χριστού, τεμάχιο από την ιερά Χλαμύδα, τεμάχιο από τον ιερό σπόγγο, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν κατά την Σταύρωση του Κυρίου, καθώς και λαξευμένο μάρμαρο από τον Πανάγιο Τάφο.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ