Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024 | 12:56

Τα Άχραντα Πάθη του Κυρίου στην Αθήνα

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Αναστάσιος Βόπης Με τις δέουσες τιμές και με την παρουσία εκατοντάδων ευλαβών χριστιανών η ενορία της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Βύρωνος υποδέχθηκε σήμερα το απόγευμα για πρώτη φορά τα Άχραντα Πάθη του Κυρίου.

Τα Άχραντα Πάθη εκόμισε από την ιερά μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών Αιγιαλείας όπου φυλάσσονται, ο Καθηγούμενος της μονής αρχιμανδρίτης Καλλίνικος Πουλής και τα υποδέχθηκε στα προπύλαια του ναού ο Μητροπολίτης Καισαριανής κ. Δανιήλ με δεκάδες κληρικούς της Μητροπόλεως και της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Στη συνέχεια αφού τα ιερά θησαυρίσματα τοποθετήθηκαν στο κέντρο του ναού προς προσκύνηση των πιστών, τελέστηκε δέηση σύμφωνα με την εκκλησιαστική τάξη και στη συνέχεια ακολούθησε ο μέγας αρχιερατικός εσπερινός χοροστατούντος του κ. Δανιήλ.

Στην σύντομη ομιλία του ο Μητροπολίτης Καισαριανής τόνισε πως «Οι πνευματικοί αυτοί θησαυροί της εκκλησίας μας, έρχονται σήμερα κοντά μας, για να μας υπενθυμίσουν όλα αυτά τα πάθη που υπέμεινε και δέχτηκε ο Χριστός για εμάς και τα οποία μας τα παραδίδουν οι Ευαγγελιστές».

Να σημειωθεί ότι τα Άχραντα Πάθη περιέχουν τεμάχιο Τιμίου Ξύλου, τεμάχιο από το ακάνθινο στέφανο του Χριστού, από την ιερά Χλαμύδα και από τον ιερό σπόγγο που χρησιμοποιήθηκαν κατά την Σταύρωση του Κυρίου, ενώ εντός της θήκης βρίσκεται και μια πλεξίδα από τα μαλλιά του Τιμίου Προδρόμου.

Τέλος, ο κ. Δανιήλ ευχαρίστησε θερμά τον π. Καλλίνικο για την μεταφορά των ιερών θησαυρισμάτων στη Μητρόπολη Καισαριανής και τον παρακάλεσε να μεταφέρει τις ευχαριστίες του και στον Μητροπολίτη Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιο.

Να αναφερθεί ότι τα Άχραντα Πάθη θα παραμείνουν στον ιερό ναό μέχρι και την Κυριακή 24 Μαρτίου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ