Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 | 10:56

Tο Περιστέρι τίμησε τον Άγιο Μεγαλομάρτυρα Μηνά

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια και μεγάλη συμμετοχή πιστών, τιμήθηκε σήμερα η μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Μηνά του θαυματουργού, στον Ιερό Ναό Αγίου Παύλου Περιστερίου, στο ισόγειο του οποίου υπάρχει παρεκκλήσι επ’ ονόματι του Αγίου Μηνά.

Στο πλαίσιο της εορτής αυτής, ο ναός φιλοξενεί επίσης τεμάχιο της Τιμίας Ζώνης της Παναγίας από την Ιερά Μονή Βλαμαρής Σάμου, την οποία ευλαβώς μετέφερε ο Καθηγούμενος της Μονής Αρχιμανδρίτης π. Αμφιλόχιος.

Στην πανηγυρική Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Μητροπολίτης Περιστερίου Χρυσόστομος με την συμμετοχή του Καθηγουμένου της Μονής, π. Αμφιλοχίου και άλλων ιερέων της Μητροπόλεως. Τον θείο λόγο κήρυξε ο ιεροκήρυκας π. Γεράσιμος Καραμολέγκος ο οποίος αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου αλλά και τον εορταζόμενο Άγιο Μηνά και το μαρτύριό του, καλώντας τους πιστούς να τον μιμηθούν στο μαρτύριο της συνειδήσεως.

Τον Καθηγούμενο ευχαρίστησε ο Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος για την ξεχωριστή ευλογία της μεταφοράς της Τιμίας Ζώνης στην Μητρόπολη Περιστερίου, που θα παραμείνει μέχρι την Δευτέρα 14 Νοεμβρίου.

Το απόγευμα θα ψαλλεί η Παράκληση και ακολούθως θα τελεστεί Αγρυπνία.

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ