Τρίτη 16 Απριλίου 2024 | 11:17

Tα μέλη της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας σε Αυλώνα και Μήλεσι

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Τις εγκαταστάσεις των κατασκηνώσεων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών στην περιοχή Αυλώνα επισκέφθηκαν σήμερα το απόγευμα τα μέλη της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας που βρίσκονται αυτές τις ημέρες στην Ελλάδα για την ετήσια Γενική Συνέλευση τους.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος υποδέχθηκε και καλωσόρισε τα μέλη της Δ.Σ.Ο. και τα ξενάγησε στους χώρους των κατασκηνώσεων. Αναφέρθηκε στις δράσεις και στο έργο του Κέντρου Πολιτισμού, Παιδείας και Εθελοντισμού της Αρχιεπισκοπής, ενώ έκανε λόγο για την αξία του εθελοντισμού και την προσφορά των ανθρώπων στο έργο που επιτελείται.

Κατόπιν, ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής, Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών τόνισε πως ο χώρος των κατασκηνώσεων είναι ένας από τους πολλούς χώρους αγάπης της Αρχιεπισκοπής και της Εκκλησίας της Ελλάδος. Μίλησε για τις δυσκολίες των ημερών και επεσήμανε ότι ο Αρχιεπίσκοπος, οι Ιεράρχες, κλήρος και λαός ανέπτυξαν δομές αλληλεγγύης, προσφοράς και αγάπης για κάθε άνθρωπο, κάθε ηλικίας, κάθε εθνικότητας και θρησκεύματος. «Στο πρόσωπο του κάθε ανθρώπου βλέπουμε τον Χριστό» υπογράμμισε ο Επίσκοπος Θεσπιών και αναφέρθηκε στις κοινωνικές δομές που λειτουργούν στην Αρχιεπισκοπή για τους νέους, αλλά και τους ηλικιωμένους.

Αμέσως μετά ο Αρχιεπίσκοπος και τα μέλη της Δ.Σ.Ο. επισκέφθηκαν το Ιερό Ησυχαστήριο Μεταμορφώσεως του Σωτήρος – Αγίου Πορφυρίου στο Μήλεσι Αττικής, όπου τελέσθηκε εσπερινός χοροστατούντος του Επισκόπου Θεσπιών κ. Συμεών.

Σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα της Γενικής Συνέλευσης το σύνολο των βουλευτών προβλέπεται να συμμετάσχει και στην υπαίθρια Ακολουθία του Εσπερινού της εορτής του Αποστόλου των Εθνών Παύλου στον ιερό βράχο της Πνύκας.

Ρεπορτάζ: Μάκης Αδαμόπουλος, Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ