Ελλάδα

«T’ακούτε κύριε βουλευτά; Για τη Μακεδονία!» – «Καρφιά» Μητροπολίτη Κοζάνης σε Βουλευτή

Δεν μάσησε τα λόγια του ο Μητροπολίτης Σερβίων & Κοζάνης Παύλος για την επαίσχυντη συμφωνία και ονοματοδοσία των Σκοπίων με το όνομα της Μακεδονίας.

Λίγο πριν την ολοκλήρωση της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας, την Κυριακή 24 Ιουνίου στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννη Βαζελώνος στον Άγιο Δημήτριο Κοζάνης, ο κ. Παύλος αναφερόμενος για τον ναό του Αγίου Βασιλείου είπε ότι «θα χτίσω τον ναό στην μνήμη του παππού μου, που έχυσε το αίμα του στη φονική μάχη του Λαχανά για τη Μακεδονία» απευθυνόμενος στον βουλευτή Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ, Μίμη Δημητριάδη, που ήταν «παρών «T’ ακούτε κύριε βουλευτά; Για τη Μακεδονία!».

Αργότερα λίγο πριν την απόλυση έξω από το ναό, ανέφερε «Ο Θεός να σκεπάζει την Μακεδονία μας.Κι ας λέει ο κ. Ζάεφ ότι εμείς είμαστε οι Μακεδόνες (εκείνος δηλαδή) κι εμείς είμαστε οι Έλληνες. Aς ανοίξουν τα αυτιά τους αυτοί που τα πιστεύουν και τα υπογράφουν …για την καρέκλα! Αλλά έννοια τους υπάρχει η Ιστορία, που είναι αμείλικτη. Η αλήθεια γράφει ιστορία και οι ιδεοληψίες πνίγονται μαζί με αυτούς που νομίζουν ότι ταπεινώνουν την ιστορία».

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Πειραιώς Σεραφείμ: «Σκοπιανοί και όχι Μακεδόνες»

Αναδημοσίευση

Και εγένετο ταυτότητα και εθνικό κράτος

Λαγκαδά: «Ο λαός θα έπρεπε να ερωτηθεί για τη Συμφωνία των Πρεσπών»

Σπύρος Παπαγεωργίου

Αμετακίνητη η Μητρόπολη Εδέσσης στο θέμα της παραχώρησης του ονόματος της Μακεδονίας

Σιατίστης: «Θέλουν τα παιδιά σας τα γκαρσόνια της Ευρώπης και τους σκλάβους των ισχυρών»

Σπύρος Παπαγεωργίου

Καστορίας: «Η ιστορία που είναι γραμμένη με αίμα δεν παραποιείται»

Σπύρος Παπαγεωργίου