Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023 | 23:46

Σύρου: “Οι άγιοι είναι τα αλεξικέραυνα της αμαρτίας”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ORTHODOXIA.INFO | Σπύρος Παπαγεωργίου Με την περίλαμπρη πανηγυρική Θεία Λειτουργία κορυφώθηκαν σήμερα οι εορταστικές εκδηλώσεις στον πανηγύριζοντα ναό αγίου Ελευθεριου οδού Αχαρνών.

Ο ιερουργός της σημερινής πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας ο μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος πλαισιωμένος από ιερείς της μητροπόλεως Σύρου και τους εφημερίους του ναού.

Ο κ. Δωρόθεος που κήρυξε τον θείο λόγο τόνισε ότι οι “Οι άγιοι είναι τα αλεξικέραυνα της αμαρτίας. Είναι αυτοί που τραβούν πάνω τους τα λάθη μας και την ακροβασία μας στο σχοινί της ζωής, που άλλοτε ισορροπούμε υπεύθυνα και άλλοτε χάνουμε την αίσθηση των πραγμάτων. Οι άγιοι είναι οι πνευματικές σκάλες που μας δίνουν τη δυνατότητα να ξεφύγουμε από την καθημερινότητα”.

Ο μητροπολίτης της πολυνησιακής μητρόπολης πρόσθεσε “το μεγαλύτερο δώρο του Θεού στον άνθρωπο είναι η προσωπική ελευθερία να αποφασίζουμε αν θέλουμε πράγματι να ζούμε ελεύθερα ή αν θέλουμε να ζούμε εγκλωβισμένοι στο σκοτεινό κελί του εγωισμού μας”. ενώ υπογράμμισε ότι “Ο Άγιος Ελευθέριος, όχι μόνο κατ’ όνομα αλλά κατ’ ουσίαν ελευθέριος, όταν οδηγήθηκε μπροστά στο μαρτύριο δεν είδε μπροστά του αδιέξοδα, το σκοτάδι και την απελπισία αλλά είδε το φώς και την αισιοδοξία”.

Τέλος επαίνεσε τα παιδιά των σχολείων που σήμερα παρευρέθηκαν στο ναό με τις ελληνικές σημαίες ενώ ζήτησε από τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Μπογδάνο να αγωνιστεί για τα νέα παιδιά. “Για αυτά τα παιδιά αξίζει να θυσιασθείτε γιατί πρέπει να τους παραδόσουμε μια πατρίδα όπως τους αξίζει. Μια πατρίδα δυνατή, πνευματικά ελεύθερη και καταξιωμένη”.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο προϊστάμενος του ναού π. Θεμιστοκλης Χριστοδούλου ευχαρίστησε τον μητροπολίτη Σύρου για την σημερινή του παρουσία στο ναό, καθώς σήμερα ο κ. Δωρόθεος έχει επέτειο της εις επίσκοπον χειροτονίας του από τον μακαριστό αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Χριστόδουλο.

To απόγευμα στις 5 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η λιτάνευση της εικόνας στους δρόμους της ενορίας.

Φωτορεπορτάζ: Χρήστος Λαρισαίος

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ