Κυριακή 26 Μαΐου 2024 | 11:43

Σύρου για μακαριστό Κιλκισίου: “Αγωνίσθηκε για δίκαια της περιοχής, με εκκλησιαστό ήθος και φρόνημα”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

“Εκφράζουμε την κατ’ άνθρωπον βαθεία θλίψη μας για την εκδημία ενός νέου στην ηλικία Ιεράρχου, ο οποίος διακόνησε την Μακεδονία και την ακριτική και ιστορική Ιερά Μητρόπολη Πολυανής και Κιλκισίου και αγωνίσθηκε για δίκαια της περιοχής, με εκκλησιαστό ήθος και φρόνημα” σημειώνει σε δήλωσή του για την κοίμηση του μακαριστού μητροπολίτη Κιλκισίου ο μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος.

Ο κ. Δωρόθεος κάνει αναφορά στην καταγωγή του μακαριστού Ιεράρχη από την Σύρο αλλά και την αρχή της διακονίας του στους ναούς της Μυκόνου και μνημονεύει την αρίστη συνεργασία στα πλαίσια των Συνοδικών καθηκόντων που είχαν μεταξύ τους οι δύο μητροπολίτες.

Δείτε αναλυτικά τη δήλωση του μητροπολίτη Σύρου

«Εκφράζουμε την κατ’ άνθρωπον βαθεία θλίψη μας για την εκδημία ενός νέου στην ηλικία Ιεράρχου, ο οποίος διακόνησε την Μακεδονία και την ακριτική και ιστορική Ιερά Μητρόπολη Πολυανής και Κιλκισίου και αγωνίσθηκε για δίκαια της περιοχής, με εκκλησιαστό ήθος και φρόνημα.

Ο αοίδιμος εγεννήθη στην Ερμούπολη της Σύρου, όπου και παρηκολούθησε τα εγκύκλια μαθήματα και διετέλεσε, στα πρώτα βήματα της εκπαιδευτικής του πορείας, καθηγητής στην Εκκλησιαστική Σχολή της Τήνου και στη Μύκονο, στους Ναούς της οποίας υπηρέτησε και ως διάκονος.

Μαζί του είχαμε μια αρίστη συνεργασία στα πλαίσια των Συνοδικών μας καθηκόντων και μια πολύ καλή επικοινωνία, οσάκις ο μεταστάς επεσκέπτετο τη Σύρο, για θρησκευτικές τελετές ή οικογενειακούς λόγους, ή ή εμείς το Κιλκίς, προσκεκλημένοι υπ’ αυτού σε θρησκευτικές ή εθνικές Εκδηλώσεις.

Το όνομά του θα καταγραφεί στις υπέρ αναπαύσεως δέλτους του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Ερμουπόλεως, στο ιερό Βήμα του οποίου και παρά τους αειμνήστους πατέρες Γρηγόριο Μαραγκό και Τιμόθεο Δράγαση εκκλησιαστικώς εμαθήτευσε.

Στον αδελφό του και τους οικείους του εκφράζουμε τη συμπάθεια και τα συλλυπητήριά μας»

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ