Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 | 23:33

ΣΥΡΙΖΑ: Η Ορθοδοξία δεν κινδυνεύει από σύμβολα ειρήνης όπως η Αμάλ

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ΟRTHODOXIA.INFO | Αναστάσιος Βόπης Ευθείες βολές κατά όλων εκείνων που κρατούν αρνητική στάση σχετικά με την έλευση της κούκλας “Αμάλ” στην πόλη της Καλαμπάκας εξαπέλυσε σήμερα το πρωί η τοπική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

Μετά από την έντονη αντίδραση του μητροπολίτη Σταγών Θεοκλήτου αλλά και αρκετών τοπικών φορέων και παραγόντων στο να μη συγκαταθέσουν ώστε να πραγματοποιηθεί το συγκεκριμένο δρώμενο σε ιερούς χώρους των Μετεώρων με τη μικρή μουσουλμάνα προσφυγοπούλα, ο ΣΥΡΙΖΑ Καλαμπάκας έσπευσε να στηλιτεύσει τη συμπεριφορά αυτή χαιρετίζοντας παράλληλα τον ερχομό της στην Καλαμπάκα.

“Με έκπληξη την οποία πολύ γρήγορα διαδέχθηκε ο τρόμος παρακολουθήσαμε αυτές τις αντιδράσεις”, αναφέρει χαρακτηριστικά το δελτίο τύπου που εξέδωσε το κόμμα της αντιπολίτευσης όπου ταυτόχρονα διερωτάται, “τι άλλο εκτός από τρόμο μπορεί να προκαλέσει η ξενοφοβική, μισαλλόδοξη και ρατσιστική επίθεση σε ένα σύμβολο αλληλεγγύης και ειρήνης, όπως η Αμάλ; Τι είδους αλλοίωση του πολιτισμού ή προσβολή της ιερότητας του χώρου μπορεί να προκαλέσει μία συμβολική κίνηση αλληλεγγύης και αγάπης;”.

Επιδιώκοντας συγχρόνως να κάνει μαθήματα Θεολογίας, μάλιστα, σχετικά με το κατά πόσο ένα τέτοιο δρώμενο προσβάλλει ή δεν προσβάλλει τελικά την ιερότητα ενός χώρου, η τοπική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή της επισημαίνει πως “η Ορθοδοξία δεν χρειάζεται προστάτες αφού δεν κινδυνεύει από σύμβολα ειρήνης. Έχει ανάγκη όπως και όλοι εμείς από συμπεριφορές και πράξεις που θα διατρανώνουν ακόμη περισσότερο την ιερότητα του τόπου μας. Στο πλαίσιο αυτό αναμέναμε από την δημοτική αρχή να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων”.

Ενώ καταλήγει λέγοντας πως “ελπίζουμε ο τόπος μας να παραμείνει ένα παγκόσμιο μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς και να μην εξελιχθεί σε ένα παγκόσμιο μνημείο ξενοφοβίας. Καλώς να έρθεις Αμάλ”.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ