Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2023 | 0:40

Συρία: Μπήκε ο θεμέλιος λίθος για την νέα “Αγιά Σοφιά”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Στην πόλη Επιφάνεια (Χάμα) της Συρίας τέθηκαν τα θεμέλια για ναό που θα αποτελεί αντίγραφο του ιστορικού μνημείου της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη. 

Όπως αναφέρει το Al-Masdar News, η τελετή θεμελίωσης πραγματοποιήθηκε με την παρουσία Σύριων και Ρώσων αξιωματούχων αλλά και των θρησκευτικών εκπροσώπων της περιοχής.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τα συριακά ΜΜΕ στο θεμέλιο λίθο της εκκλησίας έχουν γραφτεί τα ακόλουθα: 

«Κατά τη διάρκεια της εξουσίας του Προέδρου Bashar Hafez Al-Assad, Προέδρου της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας, η ευλογία του Επίσκοπου της Χάμα Νικολάου και των υφισταμένων του και η ευλογία της Ρωσικής Ομοσπονδίας που εκπροσωπήθηκε από τον διοικητή των ρωσικών δυνάμεων, στρατηγό Alexander Yuryevich Chaiko, θέτει τον θεμέλιο λίθο της Εκκλησίας της Αγίας Σοφίας, δωρεά από τον αρχηγό της πολιτοφυλακής Al-Abdullah με την εξουσία των μαρτύρων του Σκαϊλαμπίγιε, της Συρίας και των συμμάχων του, ως αφιέρωμα στη Μεγάλη Αγία Σοφία.

Αυτό το βήμα υποστηρίχθηκε και ευλογήθηκε από τους Ορθόδοξους Χριστιανούς θρησκευτικούς ηγέτες τόσο στη Συρία όσο και στη Ρωσία, και το θεώρησαν βήμα αλληλεγγύης με τη μητέρα Εκκλησία της Αγίας Σοφίας και διαβεβαίωση ότι ο Τούρκος Πρόεδρος δεν θα είναι σε θέση να εξαλείψει τα χαρακτηριστικά της σε παγκόσμιο επίπεδο και στη λίστα της UNESCO, η οποία έπαιξε κεντρικό ρόλο στη χριστιανική ιστορία κατά τη διάρκεια 1500 ετών. »

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ