Κυριακή 11 Ιουνίου 2023 | 3:06

Σύψας: Κατώτερη των περιστάσεων η Εκκλησία – Επανήλθε και στο θέμα της θ. Κοινωνίας

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Κατώτερη των περιστάσεων στο δεύτερο κύμα της πανδημίας στη χώρα μας χαρακτήρισε την Εκκλησία μιλώντας στον ΣΚΑΙ σήμερα το πρωί ο καθηγητής της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, ΕΚΠΑ, Νίκος Σύψας.

“Η Εκκλησία στο πρώτο κύμα στάθηκε στο ύψος της και είναι αξιέπαινη. Στο δεύτερο κύμα είναι πολύ κάτω από τις περιστάσεις, δυστυχώς”, σημείωσε ο καθηγητής, μιλώντας για την Εκκλησία που έχει δεχθεί για δεύτερη φορά εδώ και πάνω από έναν μήνα να κλείσει τους ναούς της για τους πιστούς.

“Η Εκκλησία πρέπει να ξαναπάει στο ύψος των περιστάσεων και να κάνει το καθήκον της απέναντι στην Ελλάδα και απέναντι στους πιστούς”, πρόσθεσε ο κ. Σύψας, εξέφρασε μάλιστα και την ευχή “να υπάρξει λίγο θεία φώτιση γιατί τα γεγονότα που είδαμε στο δεύτερο κύμα δεν τιμούν την Εκκλησία, καθώς προέχει η δημόσια υγεία και η ασφάλεια των πιστών”.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του δημοσιογράφου Δημήτρη Οικονόμου, τέλος, ο κ. Σύψας επανήλθε για άλλη μια φορά και στο πολυσυζητημένο θέμα της θείας Κοινωνίας σημειώνοντας πως “είναι σαφές ότι ο ιός μεταδίδεται χρησιμοποιώντας τα ίδια σκεύη”, ενώ έκλεισε με την άποψη πως “μπορούμε να εκτελέσουμε τα θρησκευτικά μας καθήκοντα και από το σπίτι”.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ