Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2023 | 19:00

ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΕΦΟΣΟΝ ΚΑΤΑΣΤΗ ΑΝΑΓΚΑΙΟ

ΣΥΝΥΠΑΡΞΙΣ: Στη διάθεση των προσφύγων από την Ουκρανία οι ξενώνες του οργανισμού της Εκκλησίας της Ελλαδος

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Έτοιμη να υποδεχθεί και να φιλοξενήσει για όσο χρειάζεται πρόσφυγες από την Ουκρανία εφόσον της ζητηθεί και εγκριθεί από την Ι. Σύνοδο, δηλώνει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός «Συνύπαρξις» της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Με εντολή του προέδρου του οργανισμού, μητροπολίτη Ιλίου Αθηναγόρα οι ξενώνες της ΑΜΚΕ «Συνύπαρξις» βρίσκονται σε ετοιμότητα ώστε εφόσον κριθεί αναγκαίο να ανοίξουν τις πόρτες τους για τους Ουκρανούς που θα αναζητήσουν καταφύγιο στην Ελλάδα.

«Όλοι εμείς οι άνθρωποι της ΣΥΝΥΠΑΡΞΙΣ συγκλονισμένοι από τις τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία και τον πόνο που προκαλείται, δηλώνουμε έτοιμοι αν χρειαστεί να συνδράμουμε με όλες μας τις δυνάμεις σε ενδεχόμενη προσωρινή φιλοξενία αδερφών μας που πιθανόν να μεταφερθούν στην Ελλάδα» σημειώνεται στην ανακοίνωση του Οργανισμού που καταλήγει με την προσευχητική ευχή «να κοπάσει σύντομα η δίνη του πολέμου ευχόμαστε να μη χρειαστεί κανείς να εγκαταλείψει την πατρογονική του εστία και να θρηνήσει την άδικη απώλεια ανθρώπινων ζωών».

Την τελευταία διετία η «Συνύπαρξις» της Εκκλησίας της Ελλάδος ανέλαβε τη δημιουργία και λειτουργία δομών φιλοξενίας ασυνοδεύτων ανηλίκων προσφύγων και μεταναστών στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ασύλου Μετανάστευσης και Ένταξης και εθνικούς πόρους.

Στεγασμένες σε κατάλληλους χώρους που εξασφαλίζουν την ασφάλεια και την άνεση των παιδιών, οι δομές είναι στελεχωμένες με πάνω από 100 εργαζόμενους διαφόρων ειδικοτήτων οι οποίοι παρέχουν ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών στους 200 ανηλίκους φιλοξενούμενους.

Οι υπηρεσίες αφορούν τόσο στην κάλυψη των βασικών αναγκών των ανηλίκων (στέγαση, σίτιση, νομική υποστήριξη, υγεία, εκπαίδευση) όσο και στην ψυχοκοινωνική στήριξη και την προετοιμασία για αυτονόμηση και κοινωνική ένταξη.

Οι βασικές κατευθύνσεις των παρεχόμενων υπηρεσιών αναφέρονται στην ασφάλεια και προστασία της ανηλικότητας, την ανάπτυξη της προσωπικότητας του ατόμου, την ωρίμανση ώστε να είναι σε θέση να ασκεί συνειδητά τα δικαιώματά του και τελικά, την χειραφέτησή του με τρόπο αμοιβαία επωφελή για το ίδιο αλλά και την κοινωνία υποδοχής.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ