Δευτέρα 4 Μαρτίου 2024 | 5:52

Συντηρούνται οι ξύλινες θύρες του μητροπολιτικού ναού Αθηνών

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Στον μητροπολιτικό ναό Αθηνών βρέθηκε σήμερα η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, προκειμένου να επιβλέψει τις εργασίες συντήρησης που πραγματοποιούνται στις ξύλινες θύρες του ναού.

Η υπουργός ενημερώθηκε από τους συντηρητές του ΥΠΠΟΑ για την πρόοδο των εργασιών, που σύμφωνα με το αρχικό χρονοδιάγραμμα πρόκειται να ολοκληρωθούν στις επόμενες δύο εβδομάδες, ενόψει του εορτασμού της 25ης Μαρτίου 2021.

“Η περίτεχνη ξύλινη κεντρική πύλη του Μητροπολιτικού Ναού Αθηνών, αφιερωμένου στον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, κοσμείται από ολόσωμες μορφές αγίων και με ανάγλυφα διακοσμητικά μετάλλια. Η πύλη καθώς και οι λοιπές ξύλινες θύρες του ναού έχρηζαν άμεσης επέμβασης συντήρησης”, σημειώνει στη σχετική ανακοίνωσή του το Υπουργείο Πολιτισμού.

“Οι βανδαλισμοί που είχε υποστεί ο ναός, κατά το παρελθόν, επέφεραν στα ξύλινα στοιχεία έντονες απολεπίσεις του τελικού βερνικιού, καθώς και χρωματικές αλλοιώσεις”, συνεχίζει η σχετική ανακοίνωση ενώ τονίζεται ότι “οι σωστικές επεμβάσεις που υλοποιούνται από την Διεύθυνση Συντήρησης Αρχαίων και Νεωτέρων Μνημείων, του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, αφορούν στην αφαίρεση όλων των στρωμάτων βερνικιού, στη στερέωση του ξύλου, όπου έχει υποστεί ​​φθορές, και στην επίχρυσή του, εκ νέου”.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ