Στην υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας για την εκτέλεση εργασιών αποκατάστασης του ναού του νοσοκομείου Λαμίας με δαπάνες της μητρόπολης Φθιώτιδος, προχώρησαν σήμερα ο μητροπολίτης Συμεών και ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας.

Το μνημόνιο συνεργασίας αφορά «την εκτέλεση εργασιών σκυροδέματος και χαλύβδινων  οπλισμών εις τον φέροντα οργανισμό του Ιερού Ναού του Αγίου Νεκταρίου στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας με δαπάνες της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος, ώστε ο εντός του χώρου του Γ.Ν. Λαμίας Ιερός Ναός κατά τον κοινωφελή προορισμό του να τεθεί σε Δημόσια λατρεία, για την κάλυψη των λατρευτικών αναγκών των ασθενών,  και των συνοδών τους, αλλά και του προσωπικού του Νοσοκομείου».

“Έχουμε τη χαρά σύντομα ο Ιερός Ναός του Αγίου Νεκταρίου να τεθεί και πάλι σε λειτουργία προς διακονία της υγειονομικής κοινότητας”, δήλωσε ο κ. Συμεών, “γιατί η υγειονομική κοινότητα αξίζει και δικαιούται την με κάθε τρόπο συμπαράσταση όλων μας”.

“Ο χώρος του Αγίου Νεκταρίου και η χάρις του Αγίου Νεκταρίου αποτελεί ένα βάλσαμο και μία παρηγοριά και μία ενίσχυση για όλους τους ανθρώπους αυτής της κοινότητας, που είναι στην πρώτη γραμμή, στη «γραμμή του πυρός», στη μάχη για τον συνάνθρωπο. Η σημερινή μας κίνηση, καρπός γόνιμης συνεργασίας και διαλόγου αποτελεί, όχι ένα τέλος, αλλά μία αφετηρία, προκειμένου να χτιστεί μία ζωντανή σχέση, η οποία έχει παράδοση, έχει δυνατό παρόν και δυναμικό μέλλον”, πρόσθεσε ο μητροπολίτης Φθιώτιδος.

“Είναι γεγονός ότι το Εκκλησάκι του Αγίου Νεκταρίου στεκόταν και γινόταν δέκτης των προσευχών όλων των ασθενών και των συνοδών, κατά τα προηγούμενα χρόνια από την ίδρυση του παλιού Σανατορίου. Δυστυχώς ήρθε μία στιγμή, που αυτό το εκκλησάκι δεν μπορούσε να λειτουργήσει. Γι’ αυτό το λόγο ευχαριστούμε τον Σεβασμιώτατο, που από την πρώτη στιγμή της ενθρόνισης του στην Μητρόπολη Φθιώτιδας, έδειξε ενδιαφέρον προκειμένου να ξαναλειτουργήσουμε το εκκλησάκι του Αγίου Νεκταρίου, το οποίο είναι αποκούμπι τόσο για τους εργαζομένους όσο και για τους ασθενείς και τους συνοδούς. Είναι μία λαμπρή μέρα, η οποία προηγείται μιας ακόμη λαμπρότερης, που θα είναι η ημέρα, που θα το λειτουργήσουμε”, σημείωσε από την πλευρά του ο Διοικητής του Νοσοκομείου, Ανδρέας Κολοκυθάς.

Προτού αναχωρήσει από το νοσοκομείο, ο μητροπολίτης Συμεών έδωσε την ευλογία του σε εργαζόμενους και ασθενείς του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Φωτογραφίες: Δημήτρης Ανάγνου

Κείμενα από την συντακτική ομάδα του orthodoxia.info.