Κυριακή 4 Ιουνίου 2023 | 0:11

Συνεργασία της Εκκλησίας της Ελλάδος με φορείς για την φιλοξενία ασυνόδευτων ανηλίκων στην Ελλάδα

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Η Εκκλησία της Ελλάδος σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή Τράπεζα του Συμβουλίου της Ευρώπης (CEB) και τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ), υποστηρίζει ενεργά την ασφαλή διαμονή των ασυνόδευτων ανηλίκων στην Ελλάδα.

Το πρόγραμμα που χρηματοδοτείται από την Αναπτυξιακή Τράπεζα του Συμβουλίου της Ευρώπης περιλαμβάνει την ανακαίνιση σε εγκαταστάσεις που θα χρησιμοποιηθούν ως δομές φιλοξενίας για ασυνόδευτους ανήλικους.

Οι εγκαταστάσεις ανήκουν στην Εκκλησία της Ελλάδος και συγκεκριμένα στο Κέντρο Συμπαραστάσεως Παλιννοστούντων & Μεταναστών – Οικουμενικό Πρόγραμμα Προσφύγων (ΚΣΠΜ – ΟΠΠ), δύο βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας και μια στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής.

Μέσω της δράσης παρέχονται έπιπλα, όπως κρεβάτια, γραφεία, τραπεζαρίες, εξοπλισμός αίθουσας ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων και προμήθεια των απαραίτητων συσκευών κουζίνας και καθαρισμού. Ιδιαίτερη προσοχή έχει δοθεί στις περιπτώσεις με ευαλωτότητα, μέσω της εγκατάστασης ενός μηχανισμού ανελκυστήρα κλιμακοστασίων καθώς και μιας προσβάσιμης τουαλέτας για ΑμεΑ.

Ο Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός της Εκκλησίας της Ελλάδος προσφέρει καθημερινά υπηρεσίες στη δομή, σε 24ωρη, επταήμερη βάση, έχοντας αναπτύξει επίσης μια εξειδικευμένη πολυτομεακή ομάδα που καλύπτει τις ανάγκες των παιδιών. Κάθε δομή φιλοξενίας μπορεί να φιλοξενήσει έως και 40 παιδιά.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ