Κυριακή 28 Μαΐου 2023 | 2:20

ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΟΥ ΣΥΝΟΔΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΩΝ ΜΕΤΕΒΗ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ

Συνεργασία της Εκκλησίας της Ελλάδος με την Εκκλησία της Αλβανίας σε θέματα θρησκευτικού τουρισμού

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Μετά από σχετική πρωτοβουλία του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος ολιγομελές κλιμάκιο συνεργατών επισκέφθηκε από 4 έως 6 Ιουνίου στα Τίρανα τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας Αναστάσιο με σκοπό να τον ενημερώσουν για το επιτελούμενο έργο στο Συνοδικό Γραφείο της Εκκλησίας της Ελλάδος και την εξέταση των δυνατοτήτων συνεργασίας των δύο αδελφών Εκκλησιών στα θέματα των Προσκυνηματικών Περιηγήσεων.

Ο κ. Αναστάσιος υποδέχθηκε αρχικά το κλιμάκιο στον καθεδρικό ναό της Αναστάσεως στα Τίρανα στην Κυριακάτικη Θεία Λειτουργία. Μετά από αυτή ακολούθησε ξενάγηση σε όλους τους χώρους εσωτερικά  και εξωτερικά του καθεδρικού ναού, από εντεταλμένο για το λόγο αυτό πρόσωπο, με επικεφαλής τον μητροπολίτη Αμαντείας κ. Ναθαναήλ. Μετά το πέρας της ξεναγήσεως ο Μακαριώτατος δέχθηκε στο γραφείο του στο κτιριακό συγκρότημα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Αλβανίας τον π. Σπυρίδωνα και την  ακολουθία του,  όπου  τους παρέθεσε πρόγευμα και έκανε εκτενή ενημέρωση για το ποιμαντικό έργο που επιτελείται σήμερα από την Εκκλησία της Αλβανίας.

Άκουσε μετά μεγάλου ενδιαφέροντος για τις δράσεις και τις εργασίες του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος,  επαινώντας τον π. Σπυρίδωνα για την πορεία και δράση του και σε αυτόν τον  τομέα. Εξέφρασε  δε τις αδελφικές ευχές, την αγάπη και τις ευχαριστίες του για την κάθε μορφής βοήθεια που προέρχεται από την Εκκλησία της Ελλάδος προς τον προκαθήμενο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο και προς τον φίλο και αδελφό όπως τόνισε, μητροπολίτη Δωδώνης κ. Χρυσόστομο, Πρόεδρο του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Κατόπιν σχετικής υποδείξεως του Αρχιεπισκόπου κ. Αναστασίου και μετά την ωριαία και πλέον συνάντηση τους, ο π. Σπυρίδων και οι συνεργάτες του συναντήθηκαν και με τον κ. Ναούμ Μίλλε, πρύτανη του πανεπιστημίου της Εκκλησίας της Αλβανίας με σκοπό την μελέτη για άμεση δημιουργία κοινής επιτροπής των δύο Εκκλησιών Αλβανίας και Ελλάδος στα θέματα της αναπτύξεως και αναδείξεως των προσκυνηματικών περιηγήσεων.

Κατά τη διαμονή του κλιμακίου στην Αλβανία και πριν από την επιστροφή τους στην Αθήνα, δόθηκε η ευκαιρία της επισκέψεως μονές, προσκυνήματα, μνημεία και εκκλησίες στις περιοχές του Αργυρόκαστρου, Πρεμετής – Κλεισούρας και Κορυτσάς.   

Το κλιμάκιο αποτελούνταν από τον Αρχιμανδρίτη κ. Σπυρίδωνα  Κατραμάδο, Γραμματέα του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος της Ιεράς Συνόδου και τον κ. Θεόδωρο Πιτταρά, Καθηγητή της Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ