Τετάρτη 17 Απριλίου 2024 | 2:55

ΠΑΡΑΧΩΡΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΣΤΟ ΣΥΝΟΔΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ

Συνέντευξη τύπου για την επετειακή εκδήλωση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Συνέντευξη Τύπου με την ευκαιρία της επετειακής εκδήλωσης της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος με αφορμή τα εκατό χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή παραχωρήθηκε από τους διοργανωτές και συντελεστές της την Δευτέρα στην αίθουσα Τύπου του Συνοδικού Μεγάρου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος της Συνοδικής Επιτροπής Χριστιανικής Αγωγής της Νεότητος, Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος, ο  Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου, Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος, ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γεώργιος Πατούλης, ο Αντιπεριφερειάρχης των Οικονομικών της Περιφέρειας Αττικής κ. Νικόλαος Πέππας, ο Διευθυντής της Ορχήστρας Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ κ. Γιώργος Αραβίδης, ο Διευθυντής της Ορχήστρας Ελληνικής Μουσικής της Εκκλησίας της Ελλάδος κ. Γιώργος Δεμελής, οι καλλιτέχνες Αρετή Κετιμέ και Σοφία Μάνου, ο Πρόεδρος της Υποεπιτροπής Καλλιτεχνικών Εκδηλώσεων κ. Ηλίας Λιαμής, η μαέστρος και υπεύθυνη του καλλιτεχνικού προγράμματος κ. Χρυσούλα Τσιμούρη, ο Γραμματέας της Συνοδικής Επιτροπής Χριστιανικής Αγωγής της Νεότητος Αρχιμανδρίτης Πολύκαρπος Μπόγρης και συνεργάτες των Επιτροπών.

Η επετειακή εκδήλωση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος,  θα πραγματοποιηθεί στο Παναθηναϊκό Στάδιο (Καλλιμάρμαρο), το Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2022 στις 7.30 το απόγευμα, με τη Συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Αττικής και τη στήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Θα συμμετέχουν 1922 νέοι και νέες με 55 χορωδιακά σύνολα και παραδοσιακά χορευτικά τμήματα από τις Ιερές Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ο μητροπολίτης Σιδηροκάστρου και Πρόεδρος της Συνοδικής Επιτροπής επί της Χριστιανικής Αγωγής και της Νεότητος κ. Μακάριος, ευχαρίστησε όλους για την συμβολή τους στη διοργάνωση αυτής της εκδήλωσης, ιδιαίτερα τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών για τον οποίο όπως είπε χαρακτηριστικά, χωρίς δισταγμό βοήθησε στο να ξεπεραστούν οι όποιες δυσκολίες. Τόνισε επίσης ότι «στις 8 Οκτωβρίου ο κόσμος και κυρίως οι νέοι θα “ζυμωθούν” με την ιστορία, την παράδοση, τη λύπη, τη χαρά».

«Η εκδήλωση αποτελεί ευκαιρία αναστοχασμού. Ευκαιρία να θυμηθούμε τους κορυφαίους ιερομάρτυρες Αγίους της Μικράς Ασίας και να αντλήσουμε δύναμη ώστε να ανταπεξέλθουμε στις δυσκολίες της σύγχρονης εποχής. Να μην ξεχάσουμε τις ρίζες μας, γιατί οι λαοί που αγωνίζονται για ένα καλύτερο μέλλον δεν πρέπει να ξεχνούν», είπε μεταξύ άλλων ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου, επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης τόνισε ότι η Περιφέρεια Αττικής στάθηκε αρωγός και στην φετινή εκδήλωση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος αναφέροντας ότι,  «δεν πρέπει να ξεχνούμε τόσο τη θυσία του Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης όσο και τα θλιβερά γεγονότα του 1922 που 100 χρόνια μετά παραμένουν ατιμώρητα».

Σε αυτά τα παιδιά και τους νέους, η Εκκλησία της Ελλάδος θέλησε να δώσει την ευκαιρία να χαρούν, αλλά και να θυμηθούν, να συναντηθούν μεταξύ τους, να συναντηθούν όμως και με την ιστορία, αυτή τη φορά όχι διαβάζοντας, αλλά χορεύοντας και τραγουδώντας, υπογράμμισε ο κ. Ηλίας Λιαμής, Πρόεδρος της Υποεπιτροπής Καλλιτεχνικών Εκδηλώσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος. Σύντομες αναφορές έκαναν και οι λοιποί συντελεστές της Εκδήλωσης.

Η είσοδος για το κοινό στην εκδήλωση είναι δωρεάν με δελτία εισόδου από την ticketservices.gr.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ