Δε, 15/07/24 | 20:03

Συνέδριο για τον προσκυνηματικό τουρισμό στην Αιτωλοακαρνανία

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Η τουριστική προβολή του νομού Αιτωλοακαρνανίας και η αξιοποίηση των αναπτυξιακών “εργαλείων”, που διαθέτει ήταν το αντικείμενο του Συνεδρίου για τον προσκυνηματικό και εναλλακτικό τουρισμό, που διοργάνωσε η Ένωση Ξενοδόχων Αιτωλοακαρνανίας και στόχος του ήταν να αναδείξει τον φυσικό πλούτο αλλά και την πνευματική και θρησκευτική κληρονομιά του τόπου.

Το Συνέδριο με τίτλο «Κληρονομήματα της ιστορίας, της πίστης και της φύσης» έλαβε χώρα το διήμερο 5 και 6 Ιουλίου στο Κτήμα Πιθάρι στη Λίμνη Τριχωνίδα. Από το βήμα του μίλησαν σημαντικές προσωπικότητες από διάφορους χώρους, Υπουργοί, Βουλευτές, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος και όλοι οι Δήμαρχοι του Νομού.

Στην εναρκτήρια συνεδρία παρέστησαν και απηύθυναν χαιρετισμό ο Μητροπολίτης Αιτωλίας κ. Δαμασκηνός, ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου κ. Ιερόθεος και ο Μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος, Πρόεδρος της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Προσκυνηματικών Περιηγήσεων (Θρησκευτικού Τουρισμού) της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Κατά την πρώτη πρωινή συνεδρία του Σαββάτου, ο Μητροπολίτης Δαμασκηνός εισηγήθηκε το θέμα: «Ο θρησκευτικός τουρισμός στην Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας» και στη συνέχεια συμμετείχε με παρέμβαση του στον διάλογο που ακολούθησε τις εισηγήσεις.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ