Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024 | 12:34

Συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία το Συνέδριο “Ο Οικουμενικός Άγιος Σιλουανός”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Νέας Πεντέλης, το Διεθνές Συνέδριο με τίτλο “Ο Οικουμενικός Άγιος Σιλουανός”.

Ήδη από το Σάββατο 29 Σπτεμβρίου που ξεκίνησε το Συνέδριο, έχουν παρουσιαστεί πολύ σημαντικές εισηγήσεις και ομιλίες από εξέχουσες προσωπικότητες από τον χώρο της Θεολογίας και της Τέχνης.

Ενδεικτικά αναφέρουμε μερικούς από τους ομιλητές Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, Μητροπολίτης Ν. Ιωνίας κ. Γαβριήλ, Μητροπολίτης Ναυπάκτου κ. Ιερόθεος, Μητροπολίτης πρώην Ερζεγοβίνης κ. Αθανάσιος (Γιέφτιτς), Πρωτοπρεσβύτερος π. Αντώνιος Πινακούλας, Πρωτοπρεσβύτερος π. Δημήτριος Μπαθρέλος, Πρωτοπρεσβύτερος π. Βασίλειος Καλλιακμάνης, Γερόντισσα Ιακώβη, Ηγουμένη Μονής Τιμ. Προδρόμου Ακριτοχωρίου, π. Λουκάς Ξενοφωντινός, Δημοσθένης Αβραμίδης, Κωνσταντίνος Βαφειάδης κ.α.

Η διεθνής επιστημονική συνάντηση, που πραγματοποιείται με αφορμή τα 80 έτη από την κοίμηση του Αγίου Σιλουανού και τα 30 έτη από την αγιοκατάταξή του, τελεί υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμόρφωσης της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 7 Οκτωβρίου.

Στο ναό φιλοξενείται αυτό το διάστημα η κάρα του Αγίου Σιλουανού του Αθωνίτου από την Ρωσική Ιερά Μονή του Αγίου Παντελεήμονος, η οποία Κάρα για πρώτη φορά «εξέρχεται» του Αγίου Όρους.

Φωτογραφίες: Γιώργος Ιορδανίδης

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Η Νέα Πεντέλη υποδέχθηκε την κάρα του Αγίου Σιλουανού του Αθωνίτου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ