Σάββατο 2 Μαρτίου 2024 | 5:41

ΘΑ ΑΠΟΔΟΘΟΥΝ ΨΑΛΤΙΚΕΣ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΚΟΥΚΟΥΖΕΛΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ

Συναυλιακή εκδήλωση για την ημέρα της βυζαντινής μουσικής από την μητρόπολη Ελευθερουπόλεως

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Συναυλιακή εκδήλωση για την ημέρα της βυζαντινής μουσικής διοργανώνει η μητρόπολη Ελευθερουπόλεως με θέμα «ΟΣΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΥΚΟΥΖΕΛΗΣ – Ο ΜΑÏΣΤΩΡ ΤΗΣ ΨΑΛΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ» με ύμνους και παραδοσιακά τραγούδια της Μικράς Ασίας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο δημοτικό αμφιθέατρο Ελευθερούπολης το Σάββατο 1 Οκτωβρίου και ώρα 07:00 μ.μ., όπου θα αποδοθούν ψαλτικές συνθέσεις του Οσίου Ιωάννη του Κουκουζέλη και παραδοσιακά τραγούδια κυρίως της Πόλης και της Μικράς Ασίας, με αφορμή την επέτειο των εκατό χρόνων από την Μικρασιατική καταστροφή

Τα τραγούδια θα αποδοθούν από το μουσικό σύνολο «Συνηχούντες» και την χορωδία του μητροπολιτικού ναού Αγίου Νικολάου Ελευθερούπολης, υπό την διεύθυνση του πρωτοψάλτη κ. Χρυσοβαλάντη Ιωαννίδη, ενω η είσοδος θα είναι ελεύθερη για όλους.

Αφορμή ωστόσο για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης είναι η μνήμη του Οσίου Ιωάννη του Κουκουζέλη και του Αγίου Ρωμανού του Μελωδού, δύο μεγάλων αναστημάτων της ιστορίας της εκκλησιαστικής μουσικής παράδοσης. Η 1η Οκτωβρίου μνήμη των μεγάλων αυτών αγίων της εκκλησίας μας, αποτελεί ημερομηνία ορόσημο μέσα στο εκκλησιαστικό έτος για την ψαλτική τέχνη και την βυζαντινή μας μουσική.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ