Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 15:38

ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟ ΝΑΟ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

Συναυλία από το Ίδρυμα Νεότητος και Οικογένειας της Αρχιεπισκοπής Αθηνών για τα εκατό χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Μουσική συναυλία διοργανώνει το Ίδρυμα Νεότητος και Οικογένειας της Αρχιεπισκοπής Αθηνών στα πλαίσια των εκδηλώσεων μνήμης για τα εκατό χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή.

Η συναυλία βυζαντινών χορωδιών νέων με τίτλο, «Άγιοι του ξεριζωμού στον 20ο αιώνα», θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου στις 7.30 μ.μ., στον ιερό καθεδρικό ναό των Αθηνών και θα συμμετέχουν ο Βυζαντινός Χορός Ιδρύματος Μουσικής της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, η Βυζαντινή Χορωδία «Έν ψαλτηρίω» και ο Χορός Ψαλτών «Ενήχημα».

Όσοι παρακολουθήσουν τη συναυλία θα έχουν τη δυνατότητα να ακούσουν ύμνους αφιερωμένους στον Άγιο Χρυσόστομο Σμύρνης και τους Μάρτυρες της Μικρασιατικής καταστροφής, τον Άγιο Νεκτάριο Πενταπόλεως, τον Άγιο Αρσένιο τον Καππαδόκη, τον Άγιο Παΐσιο τον Αγιορείτη, τον Άγιο Γεώργιο Καρσλίδη, τον Άγιο Ιάκωβο (Τσαλίκη) τον εν Ευβοία και τον Άγιο Δανιήλ Κατουνακιώτη. Επίσης ύμνους που έχουν συνθέσει Μικρασιάτες μουσικοί δημιουργοί.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ