Σάββατο 20 Απριλίου 2024 | 3:44

Η Σύναξη των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στη Μάσχα Περιστερίου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Μεγαλοπρεπώς εορτάστηκε σήμερα η Σύναξη των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στον ομώνυμο Ι.Ν. στη Μάσχα Περιστερίου.

Σήμερα, προεξάρχοντος του οικείου Ποιμενάρχη κ. Χρυσοστόμου, τον οποίο πλαισίωναν ο ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως Περιστερίου Αρχιμανδρίτης Γεράσιμος Καραμολέγκος και πλειάδα ιερέων, τελέστηκε η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Κατά τον Θείο Λόγο, τον οποίο και εκφώνησε ο Αρχιμανδρίτης Γεράσιμος Καραμολέγκος, έγινε αναφορά στους Παμμέγιστους Ταξιάρχες τη μνήμη των οποίων εορτάζουμε σήμερα σε πολλά μέρη της Ελλάδας. “Τιμώντας τους Αγίους αγγέλους, ας προσπαθούμε να τους μιμηθούμε στην προσευχή”, τόνισε, ενώ στη συνέχεια ανέφερε πως “Μεγάλο ρόλο σε αυτό παίζει η πνευματική ποιότητα ζωής, κατά την οποία ο καθένας οφείλει να στραφεί στο μέσα του, τις αρετές που διαθέτει και να τις καλλιεργήσει. Πρωταρχικός μας σκοπός από τη στιγμή της γεννήσεώς μας είναι, να μη λυπούμε τον προσωπικό μας άγγελο”.

Λίγο προ της απολύσεως ο Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος ευχήθηκε “έτη πολλά” στον εορτάζοντα προϊστάμενο του Ναού π. Ευστράτιο Τσόνια, προσφέροντάς του μία ανθοδέσμη.

Το απόγευμα  μία μεγαλειώδη λιτάνευση ολοκληρώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις στη μνήμη των Ταξιαρχών στη Μάσχα Περιστερίου. Με τη συμμετοχή εκατοντάδων πιστών να ακολουθούν ευλαβικά την περιφορά της εικόνας στους κεντρικούς δρόμους του Περιστερίου, στη μεγαλύτερη λιτάνευση της περιοχής. Πολλοί ήταν οι ιερείς της Μητροπόλεως που συνόδευσαν.

Μετά το πέρας της, ο προϊστάμενος του Ναού π. Ευστράτιος Τσόνιας, απηύθυνε θερμές ευχαριστίες προς τους παρευρισκομένους της δημοτικής αρχής: τον δήμαρχο κ. Παχατρουρίδη, τους αντιδημάρχους κ. Λύκο και Σταυρούλια , τον πρώην δήμαρχο κ. Δημητρακόπουλο, τον δημοτικού συμβουλίου κ. Λώλο και όλους όσους συμμετείχαν ή βοήθησαν για την αποπεράτωση της πανηγύρεως. Τις φιλαρμονικές ορχήστρες του Δήμου και του Πυροσβεστικού Σώματος, την Τροχαία, τις εθελόντριες του Ερυθρού Σταυρού και τέλος τα μέλη του χορευτικού συλλόγου Περιστερίου.

Τέλος ευχήθηκε σε όλους αισιοδοξία, ελπίδα και θάρρος. ” Έχουμε το Θεό κοντά μας και εκείνος θα οδηγήσει τα βήματά μας στο δρόμο της αγάπης, της αλήθειας και της δικαιοσύνης”.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ