Τρίτη 28 Μαΐου 2024 | 0:49

Συνάντηση με τους εκπροσώπους της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας είχε η ΠτΔ

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με τον Γενικό Γραμματέα της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (Δ.Σ.Ο.) Μάξιμο Χαρακόπουλο και τον Πρόεδρο της Γενικής Συνέλευσης της Δ.Σ.Ο. Sergei Gavrilov συναντήθηκε σήμερα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Οι δύο εκπρόσωποι της Δ.Σ.Ο. ευχαρίστησαν την ΠτΔ για τη διαχρονική στήριξη του θεσμού εκ μέρους της Πολιτείας. Ενημέρωσαν, επίσης, την κυρία Σακελλαροπούλου για την προετοιμασία της Γενικής Συνέλευσης της Δ.Σ.Ο., τον προσεχή Ιούλιο στην Κρήτη, για τις δράσεις τους, οι οποίες αφορούν την ανάδειξη του ρόλου της Ορθοδοξίας, καθώς και για τις πρωτοβουλίες τους για αρμονική διαθρησκειακή συνύπαρξη.

Η ηγεσία της Δ.Σ.Ο. είχαν συνάντηση και με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, με τον οποίο είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν θέματα που αφορούν στη θρησκευτική ελευθερία αλλά στον διαθρησκευτικό και διαπολιτισμικό διάλογο.

Από πλευράς της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας τονίστηκαν ιδιαίτερα, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, οι δράσεις που ανέλαβε απέναντι στην μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί τον περασμένο Ιούλιο, με σκοπό να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ