Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 17:38

Ο ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟΣ ΕΙΧΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΖΕΤΤΑ ΜΑΚΡΗ

Συνάντηση με τον πρώην Υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοΐδη είχε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Συνάντηση με τον πρώην Υπουργό και υποψήφιο βουλευτή κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη είχε σήμερα το πρωί ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους ο κ. Χρυσοχοΐδης υπογράμμισε στον Αρχιεπίσκοπο τη σπουδαία βοήθεια που προσφέρει η Εκκλησία στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και ζήτησε να μάθει αν αυτές οι ανάγκες μέσα στο χρόνο αυξάνονται. Τόνισε δε πως η προσφορά της Εκκλησίας αποτελεί έναν σοβαρό δείκτη που αποτυπώνει σε κάθε χρονική περίοδο τις ανάγκες της κοινωνίας.

Από την πλευρά του ο Μακαριώτατος αναφέρθηκε στις δομές που έχει αναπτύξει η Εκκλησία ώστε να προσφέρει ακόμη περισσότερο και σε διαφορετικές κοινωνικές ομάδες. Σημείωσε πως οι ανάγκες είναι πάντοτε αυξημένες, ωστόσο η Εκκλησία προσπαθεί να αλλάξει προς το βέλτιστο τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της βοήθειας που προσφέρει.

Τόνισε τη συνεργασία που έχει η Αρχιεπισκοπή Αθηνών με τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων και τις σκέψεις που έχουν κατατεθεί για τον εκσυγχρονισμό αυτών των υποδομών και τον τρόπο προσφοράς της Εκκλησίας. Υπογράμμισε τη σπουδαία συμβολή των εθελοντών της Εκκλησίας στην προετοιμασία συσσιτίων και άλλων αντίστοιχων πρωτοβουλιών, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα νέα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης που δημιουργεί η Εκκλησία με σκοπό να προσφέρει τις καλύτερες υπηρεσίες στα μικρά παιδιά.

Ευχήθηκε δε καλή επιτυχία στον κ. Χρυσοχοΐδη στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές, εκφράζοντας τη βεβαιότητα πως ο κόσμος θα αναγνωρίσει την προσφορά του στην πατρίδα όλα αυτά τα χρόνια που βρίσκεται στον πολιτικό στίβο.

Φώτο: Χρήστος Μπόνης

Σε εγκάρδιο κλίμα συναντήθηκαν ωστόσο ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος με την υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Ζέττα Μακρή. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων της κυρίας Μακρή στο Υπουργείο.

Ο Μακαριώτατος αναφέρθηκε στο έργο της Πολιτείας και στη βοήθεια που προσφέρει στην τακτοποίηση διάφορων εκκρεμοτήτων που αφορούν την Εκκλησία (εκκλησιαστική περιουσία, οργανικές θέσεις κληρικών κ.ά.)

Η κα Μακρή από την πλευρά της, ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για την συμβολή του στην καλλιέργεια ενός «γόνιμου και ειλικρινούς διαλόγου Εκκλησίας – Πολιτείας» και επαίνεσε το σπουδαίο, όπως είπε, φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο της Αρχιεπισκοπής κατά τη διάρκεια της πανδημίας αλλά και της πρόσφατης οικονομικής και ενεργειακής κρίσης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης και με την ευκαιρία της παρουσίας της υφυπουργού Παιδείας και βουλευτή Ν. Μαγνησίας, ο Μακαριώτατος επικοινώνησε με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιο, ο οποίος αναφέρθηκε με θερμά λόγια στον Μακαριώτατο για την κα Μακρή η οποία κατάγεται από την εκκλησιαστική επαρχία του.

Η υφυπουργός Παιδείας αναφέρθηκε και στην εξαιρετική συνεργασία που έχει με τον Γενικό Γραμματέα Θρησκευμάτων κ. Γ. Καλαντζή και τόνισε τη δική του θετική συνδρομή στην επικοινωνία με την Εκκλησία σε θέματα αρμοδιότητάς της. Η επίσκεψη της υφυπουργού ολοκληρώθηκε με τις πατρικές ευχές του Μακαριωτάτου για καλή συνέχεια στο έργο της, ενώ της ευχήθηκε καλή επιτυχία στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ