Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 12:56

ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΤΗΣ ΑΡΑΒΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Συνάντηση του Προέδρου της Αιγύπτου με τους Προκαθημένους της Μέσης Ανατολής

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Τους επικεφαλής των Χριστιανικών Εκκλησιών που συμμετέχουν στη 12η Γενική Συνέλευση του Συμβουλίου Εκκλησιών της Μέσης Ανατολής δέχτηκε χθες στο προεδρικό μέγαρο ο Πρόεδρος της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου κ. Abdel Fattah El-Sisi.

Ο κ. Πρόεδρος χαιρέτισε τη σύγκληση της Γενικής Συνέλευσης του Συμβουλίου Εκκλησιών Μέσης Ανατολής αφού για πρώτη φορά συνέρχεται στην Αίγυπτο από την ίδρυση του το 1968, τονίζοντας ότι οι χριστιανοί αδελφοί σε όλες τις αραβικές χώρες αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του ιστού ολόκληρης της αραβικής κοινωνίας.

Ο Πρόεδρος τόνισε επίσης ότι η ιθαγένεια και τα ίσα δικαιώματα για όλους είναι σταθερές αξίες που αντιπροσωπεύουν την προσέγγιση του αιγυπτιακού κράτους προς όλους τους πολίτες, ανεξαιρέτως κάτι που η χώρα εφαρμόζει μέσω πραγματικών και ρεαλιστικών πρακτικών σε όλες τις πτυχές της ζωής για τη μεγιστοποίηση των πανανθρώπινων αξιών της ειρήνης, της αγάπης, της μη διάκρισης για οποιονδήποτε λόγο και της διάδοσης μιας κουλτούρας πλουραλισμού, πίστης και ελευθερίας,  αφετέρου δε για την καταπολέμηση του φανατισμού και του εξτρεμισμού, τονίζοντας ότι αυτή είναι η στρατηγική κατεύθυνση του αιγυπτιακού κράτους χωρίς να συνδέεται με συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας με τη σειριά του εξέφρασε την χαρά των συμμετεχόντων Προκαθημένων στην 12η γενική συνέλευση του Σ.Ε.Μ. Ανατολής για την τιμή τους να συναντήσουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Abdel Fattah El-Sisi αλλά και για την επίσκεψή τους στην θεοβάδιστη και φιλόξενη Αίγυπτο, σημειώνοντας την πολύτιμη συμβολή της στην ιστορία της ανθρωπότητας και την αναζήτησή της ειρήνης, καθώς και τη σημασία του ρόλου της Αιγύπτου στη Μέση Ανατολή.

Αναφέρθηκε επίσης στις σταθερές σχέσεις φιλίας σε θέματα αγαθής συνύπαρξης και κοινωνικής αλληλεγγύης με τον Προκαθήμενο της Κοπτικής Εκκλησίας, Μακαριώτατο κ.Tawadros II, τόνισε την θυσιαστική προσφορά του επί 20 αιώνες εδρεύοντος στη Νειλοχώρα παλαιφατου Πατριαρχειου σε όλα τα Αφρικανικά κράτη, ενώ μετέφερε την αγάπη και τον σεβασμό των ορθοδόξων λαών της Ελλάδος και της Κύπρου προς την Νειλοχώρα και τον πρόεδρό της.

Στο ίδιο πνεύμα κινήθηκε και η συνομιλία της ΑΘΜ σε κατ’ ιδίαν κοινή συνάντηση που είχε προηγουμένως με τον Υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου κ. Σούκρι και τον Κόπτη Πατριάρχη κ.Tawandros II.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ