Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2023 | 12:03

Συνάντηση του Πατριάρχη Αντιοχείας με αξιωματούχους της Ρ/Κ Εκκλησίας

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Σειρά συναντήσεως είχε χθες ο Πατριάρχης Αντιοχείας Ιωάννης με αξιωματούχους της ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας στο Βατικανό.

Ο Πατριάρχης Ιωάννης συναντήθηκε με τον Καρδινάλιο Λεονάρντο Σάντρι, Πρόεδρο του Συνεδρίου για τις Ανατολικές Εκκλησίες, και τον Καρδινάλιο Κούρτ Κόχ, Πρόεδρο του Ποντιφικού Συμβουλίου για την Προώθηση της Χριστιανικής Ενότητας, στην έδρα τους στη Ρώμη.

Οι δύο συναντήσεις άγγιξαν τη γενική κατάσταση στη Μέση Ανατολή και τους τρόπους ενίσχυσης των σχέσεων. Ο κ. Ιωάννης επεσήμανε τη σημασία της χριστιανικής παρουσίας στη Μέση Ανατολή και την ανάπτυξη συντονισμένων προσπαθειών για την εδραίωση της ειρήνης, τονίζοντας ότι οι Χριστιανοί αποτελούν ουσιαστικό συστατικό του κοινωνικού ιστού.

Από την πλευρά του, ο Καρδινάλιος Σάντρι και ο Καρδινάλιος Κοχ τόνισαν τον κρίσιμο ρόλο που ανατέθηκε στην Εκκλησία της Αντιόχειας στο άνοιγμα της σε όλους για τη διάδοση του μηνύματος της ειρήνης στη Μέση Ανατολή και τον κόσμο.

Στην συνέχεια ο Πατριάρχης Αντιοχείας συναντήθηκε με τον Καρδινάλιο Μπρόλιν, Υπουργό Εξωτερικών της Αγίας Έδρας, τόνισε το ρόλο της Αγίας Έδρας στην άσκηση πίεσης για το σχηματισμό κυβέρνησης του Λιβάνου το συντομότερο δυνατό.

Ο κ. Ιωάννης απεικόνισε επίσης τη δεινή κατάσταση των πολιτών του Λιβάνουλόγω των επιδεινούμενων χρηματοοικονομικών και οικονομικών συνθηκών. Τόνισε επίσης ότι η πολιτική των κυρώσεων που επιβάλλονται έναντι του Λιβάνου και της Συρίας επηρεάζει πρωτίστως τους ανθρώπους που υποφέρουν για τα προς το ζην, και ως εκ τούτου ζήτησε να ενταθούν οι προσπάθειες για την άρση του οικονομικού αποκλεισμού.

Από την πλευρά του ο Καρδινάλιος Μπρόλιν επιβεβαίωσε ότι η Αγία Έδρα τονίζει με όλη της τη δύναμη να βοηθήσει τον Λίβανο, να εδραιώσει τη χριστιανική παρουσία στην Ανατολή και να αποκαταστήσει την ειρήνη στην περιοχή.

Στις συναντήσεις τον Πατριάρχη συνόδευε ο μητροπολίτης Όρους Λίβανου Σιλουανός.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ