Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023 | 17:37

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ

Συνάντηση Πατριάρχη Αλεξανδρείας με τον Υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Σε επίσημο γέυμα παρεκάθησε χθες ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος το οποίο παρέθεσε στο Καΐρο προς τιμήν του ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου κ. Ιωάννης Κασουλίδης και ο Πρέσβης της Κύπρου κ. ‘Ομηρος Μαυρομάτης στα πλαίσια  της επίσημης επισκέψεώς του στην Αίγυπτο.

Προηγήθηκε κατ’ ιδίαν συνάντηση του Μακαριωτάτου με τον κ. Υπουργό στην οποία συζητήθηκαν θέματα αφορώντα στά νέα δεδομένα της ενεργειακής πολιτικής των χωρών της Ανατολικής Μεσογείου.

Ο Πατριάρχης  παρουσίασε στον κ. Υπουργό τις δράσεις του Πατριαρχείου σε όλα τα κράτη της Αφρικής, την καθοριστική συμβολή των Κυπρίων αδελφών της διασποράς σε αυτές, καθώς και την ποιμαντική μέριμνα των Ιεραρχών του Θρόνου προς τις Κυπριακές κοινότητες.

Τέλος εξέφρασε για μια ακόμη φορά την ευγνωμοσύνη της Αλεξανδρινής Εκκλησίας προς τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας και τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου, ως και την Ιερά Σύνοδο για τη διαρκή και ολόθυμη στήριξη προς το εν γένει ιεραποστολικό, ποιμαντικό, ανθρωπιστικό και εθνικό έργο στην Αφρικανική ήπειρο.

Από την πλευρά του ο κ. Κασουλίδης τόνισε την αδιάπτωτη συναντίληψη και συναρωγή της Κυπριακής Δημοκρατίας στην θυσιαστική διακονία του εμπερίστατου αφρικανού συνανθρώπου από την Δευτερόθρονη Εκκλησία. 

Σημειώνεται ότι στο επίσημο δείπνο παρέστησαν ο Υφυπουργός Ευρώπαικών Υποθέσεων της Αιγύπτου κ. Ihab Taalat Nasr, ο Πρέσβης της Ελλάδος κ. Νικόλαος Γαριλίδης, ο Πρέσβης της Ε.Ε στην Αίγυπτο κ. Christian Berger κ.α επίσημοι.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ