Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 9:43

ΕΞΕΦΡΑΣΕ ΤΗΝ ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ

Συνάντηση του Πατριάρχη Αλεξανδρείας με τον Υφυπουργό Εξωτερικών της Ελλάδος

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Επίσημη επίσκεψη στην Πατριαρχική Καθέδρα πραγματοποίησε σήμερα ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος αρμόδιος για θέματα Αποδήμου Ελληνισμού κ. Ανδρέας Κατσανιώτης.

Υποδεχόμενος ο Μακαριώτατος τον κ. Υφυπουργό στην αίθουσα του Θρόνου εξέφρασε την χαρά του για την επίσκεψη αυτή, υπογραμμίζοντας τις αρμονικές σχέσεις μεταξύ Ελλάδος  και Αιγύπτου, «οι οποίες συμφιλιωμένες συμπαρίστανται στο πολυσχιδές έργο του Πρεσβυγενούς Πατριαρχείου στην ήπειρο του μέλλοντος ενώ δίδουν ένα δυνατό παράδειγμα ότι οι λαοί μπορούν να ζήσουν ειρηνικά κάτω από τη σκέπη του Πανάγαθου Θεού και μάλιστα στο χώρο της Μεσογείου», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Ταυτοχρόνος εξέφρασε για μια ακόμη φορά την ευγνωμοσύνη της Αλεξανδρινής Εκκλησίας προς την Ελληνική Πολιτεία, ως και τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, για την διαρκή συναντίληψη προς το εν γένει ιεραποστολικό, ποιμαντικό, ανθρωπιστικό και εθνικό έργο στην Αφρικανική ήπειρο.

Αντιφωνώντας ο κ. Υφυπουργός ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο για την θερμή υποδοχή και εξεδήλωσε την αμείωτη στήριξη της Ελληνικής Κυβερνήσεως προς το Παλαίφατο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, υπογραμμίζοντας το ρόλο του ως «σπουδαίου συνδέσμου της Ελλάδος με όλα τα αφρικανικά κράτη». Κατακλείων καταδίκασε απερίφραστα την αντικανονική εισπήδηση  της Ρωσικής Εκκλησίας στην πνευματική δικαιοδοσία της Δευτεροθρόνου Εκκλησίας, την  Αφρική, την οποία χαρακτήρισε ως άδικη, αυθαίρετη και διασπαστική εντός του σύγχρονου ταραχώδους κόσμου που έχει ανάγκη από την δημιουργική ενότητα της Ορθοδοξίας. Επακολούθησε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων καθώς και περιήγηση του κ. Υφυπουργού στους χώρους του Πατριαρχικού μεγάρου. 

Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Μητροπολίτης Πηλουσίου, κ. Νάρκισσος, Πατριαρχικός Επίτροπος Αλεξανδρείας, ο Μητροπολίτης Ναυκράτιδος κ. Παντελεήμων, Αρχιγραμματεύς της Ιεράς Συνόδου, η Επιτετραμμένη της Ελληνικής Πρεσβείας στο Κάϊρο, κα Μαρία Κεχρή, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στην Αλεξάνδρεια κ. Αθανάσιος Κοτσιώνης, ο Δ/ντης του Διπλωματικού Γραφείου ΥΦΥΠΕΞ κ. Μαργαρίτης Χριστοδούλου, ο Δ/ντης του Ιδιαιτέρου Γραφείου ΥΦΥΠΕΞ κ. Πρωτόπαπας Νικόλαος κ.α.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ