Δε, 15/07/24 | 4:31

Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΤΟΣ ΕΞΕΦΡΑΣΕ ΤΗΝ ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΙΜΒΡΟ

Συνάντηση Οικουμενικού Πατριάρχη με Νίκο Δένδια στην Ίμβρο (ΒΙΝΤΕΟ)

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

«Είναι τεράστια η χαρά μου που αξιώθηκα να έρθω στην Ίμβρο να είστε εσείς εδώ και να λιτανεύσουμε τον επιτάφιο», ανέφερε ο κ. Δένδιας κατά τη συνάντησή του με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο στην Ίμβρο.

«Εκφράζω τα αισθήματα νομίζω, του συνόλου του ελληνικού λαού ευρισκόμενος σήμερα εδώ. Αισθήματα αλληλεγγύης για τους ομοεθνείς μας που βρίσκονται εδώ στην Ίμβρο και στην Τένεδο», πρόσθεσε ο κ. Δένδιας.

Αναφερόμενος δε στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ο υπουργός Εξωτερικών επεσήμανε ότι «ο ελληνικός λαός διέπεται από αισθήματα φιλίας απέναντι στον τουρκικό λαό και αυτό ανεδείχθη από τα αισθήματα που εκφράσθηκαν χωρίς καμία ενθάρρυνση, όταν η τραγωδία των σεισμών δοκίμασε την τουρκική κοινωνία».

«Η ελληνική κοινωνία στάθηκε και θα σταθεί αλληλέγγυα στους Τούρκους συνανθρώπους μας, ανεξάρτητα από γεωπολιτικά ζητήματα, ανεξάρτητα από οτιδήποτε άλλο. Και πιστεύω ότι, αμέσως μετά τις εκλογές και στις δύο χώρες, θα μας δώσει ο Θεός την ευκαιρία να μπορέσουμε από την αρχή να δούμε ό,τι μας χωρίζει και να αναδείξουμε αυτό που είναι πολύ πιο σημαντικό, αυτό που μπορεί να μας ενώσει».

Από την πλευρά του ο Οικουμενικός Πατριάρχης εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την επίσκεψη του κ. Δένδια στην Ίμβρο.

«Εκφράζω ως Ίμβριος εκ μέρους όλων των Ιμβρίων και Τενεδίων γιατί είμαστε αχώριστοι και ομοιοπαθείς, τη χαρά μας, τη συγκίνησή μας αλλά και την ευγνωμοσύνη μας προς τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδος, ο οποίος, μέσα στα πάρα πολλά και βαρέα καθήκοντά του, βρήκε την ευκαιρία, τον χρόνο και τη διάθεση να πραγματοποιήσει μια έστω και ολιγόωρη επίσκεψη στον τόπο μας, να ενισχύσει τους ολίγους εναπομείναντες ομογενείς κατοίκους», ανέφερε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κατά την έναρξη της συνάντησης.

Κατέληξε δε «επιλαμβάνομαι της ευκαιρίας για να επαινέσω τη θετική διάθεσή του για τα ελληνοτουρκικά».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ