Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022 | 10:22

Συνάντηση Οικουμενικού Πατριάρχη με Άρχοντες Οφφικιαλίους της Μ.τ.Χ.Ε. – Εγκαινίασε έκθεση φωτογραφίας

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

Mε τους άρχοντες οφφικιαλίους της Μ.τ.Χ.Ε. οι οποίοι ζουν στη Βόρειο Ελλάδα συναντήθηκε σήμερα ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Εκ μέρους τον Οφφικιαλίων τον Παναγιώτατο καλωσόρισε ο Προεδρος του Δ.Σ. της Αδελφότητας «Παναγία η Παμμακάριστος» Άρχων Έξαρχος κ. Αθανάσιος Μαρτίνος Πολιτικός Διοικητής του Αγίου Όρους, μαζί με τον Γεν. Γραμματέα Άρχοντα Διδάσκαλο του Γένους κ. Κωνσταντίνο Δελικωσταντή.

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ωστόσο και ο Ελληνοαμερικάνος νέος Πρεσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα κ. George J. Tsunis ο οποίος κατά το παρελθόν χειροθετήθηκε Άρχοντας της Μ.τ.Χ.Ε.

Ακολούθως ο Οικουμενικός Πατριάρχης απηύθυνε χαιρετισμό προς τους παρισταμένους Οφφικιαλιους της Μητρός Εκκλησίας.

Το πρωί της Πέμπτης ο κ. Βαρθολομαίος εγκαινίασε την έκθεση φωτογραφίας «Ίμβρος, Νήσσος Πεφιλημένη» στη Μισιρλόγλειο Βιβλιοθήκη της Ιεράς Μονής Βλατάδων.

Η έκθεση αποτυπώνει μοναδικές στιγμές της ζωής του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Ίμβρο, της ιστορίας και του πολιτισμού του νησιού και είναι αφιερωμένη στον αείμνηστο Νίκο Μαγγίνα επίσημο φωτογράφο του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Στην έντονη απουσία του Νίκου Μαγγίνα αναφέρθηκε και ο Επίσκοπος Αμορίου και Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Βλατάδων στη Θεσσαλονίκη κ. Νικηφόρος, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του για το τεράστιο φωτογραφικό έργο του.

Φώτο: Νίκος Παπαχρήστου / Οικουμενικό Πατριαρχείο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ