Δευτέρα 4 Μαρτίου 2024 | 7:36

Συνάντηση του Μητροπολίτη Γέροντος Χαλκηδόνος με την Πρωθυπουργό της Λιθουανίας

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

O Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ μετέβη ως εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριάρχηκ. Βαρθολομαίου στη Λιθουανία, όπου συναντήθηκε την περασμένη Τρίτη με την Πρωθυπουργό της χώρας κα Ingrida Šimonytė.

Τον Σεβασμιώτατο συνόδευε ο Έξαρχος του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Λιθουανία Ιερομόναχος κ. Ιουστίνος Kiviloo, ο οποίος πρόσφατα ανέλαβε και επισήμως τα καθήκοντά του.

Στο επίκεντρο της εγκάρδιας συζητήσεώς τους τέθηκαν θέματα σχετικά με τη διακονία της Εξαρχίας του Πατριαρχείου στη χώρα, αλλά και ευρύτερα ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος. 

Κατά τη διάρκεια της επισκέψεώς του στη Λιθουανία ο Σεβασμιώτατος συναντήθηκε και με τους κληρικούς της Εξαρχίας, στους οποίους μετέφερε την ευλογία του Παναγιωτάτου και το αμείωτο προσωπικό ενδιαφέρον του για τη διακονία και το έργο που επιτελούν προς όφελος του ποιμνίου τους και γενικώτερα της Λιθουανικής κοινωνίας. 

Υπενθυμίζεται, ότι τον Μάρτιο του 2023, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στην πρωτεύουσα της χώρας Βίλνιους, κατόπιν προσκλήσεως της Κυβερνήσεως της Λιθουανίας, οπότε και ανακοίνωσε την πρόθεση της Μητρός Εκκλησίας Κωνσταντινουπόλεως να ιδρύσει εκεί Πατριαρχική Εξαρχία.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ