Τρίτη 28 Μαΐου 2024 | 3:57

ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ ΜΕΣΩ ΕΣΠΑ

Συνάντηση Μητροπολίτη Αιτωλίας με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος και τον Μητροπολίτη Πατρών

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος στην Πάτρα επισκέφτηκε σήμερα ο μητροπολίτης Αιτωλίας κ. Δαμασκηνός όπου είχε συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος κ. Νεκτάριο Φαρμάκη.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος συμμετείχε σε σύσκεψη με θέμα την προώθηση ολοκληρωμένων μελετών προς ένταξη σε επιχειρησιακά προγράμματα ΕΣΠΑ. Συγκεκριμένα, κατέθεσε τις μελέτες για την ανακαίνιση του επισκοπείου της μητροπόλεως στο Μεσολόγγι, την ανακαίνιση της μονής Μυρτιάς, την δημιουργία της Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης και Διημέρευσης του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Αυτιστικών Ατόμων «Άγιος Αρσένιος ο Καππαδόκης», καθώς και τους φακέλους για το Πρόγραμμα Επιχορήγησης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος για ενοριακούς ναούς και μονές ύψους 950.000 € στο οποίο εντάσσονται 29 ενορίες και μοναστήρια της μητροπόλεως Αιτωλίας.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Έργων κ. Θανάσης Μαυρομμάτης, ο ειδικός σύμβουλος Περιφερειάρχη κ. Χρήστος Μητρογιώργος και ο διευθυντής του γραφείου Περιφερειάρχη κ. Ιωάννης Μακάς, ενω τον κ. Δαμασκηνό συνόδευε ο πρωτοσύγκελλός του αρχιμανδρίτης Επιφάνιος Καραγεώργος.

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον κ. Φαρμάκη για την συμμετοχή του στην ενθρόνισή του στο Μεσολόγγι και στο Αγρίνιο και για τις θερμές προσφωνήσεις του. Εξέφρασε επίσης τη χαρά του γιατί διαπίστωσε το άριστο κλίμα συνεργασίας μεταξύ Περιφέρειας και Μητροπόλεως καθώς και την προθυμία του κ. Περιφερειάρχη να συνδράμει το έργο της Μητροπόλεως.

Αμέσως μετά επισκέφθηκε τον Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομο τον οποίο ευχαρίστησε για την πατρική αγάπη και την εν γένει στήριξή του προς το πρόσωπό του. Οι δύο αρχιερείς είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για θέματα συνεργασίας των δύο μητροπόλεων.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ