Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2023 | 15:24

ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΠΟΥ ΔΙΕΞΑΓΕΙ Ο ΘΕΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΣΕ ΤΖΑΜΙ

Συνάντηση Μάξιμου Χαρακόπουλου με Πάπα Φραγκίσκο για Αγία Σοφία

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Τον Πάπα Φραγκίσκο ενημέρωσε για την διεθνή εκστρατεία που διεξάγει ο θεσμός των Ορθοδόξων βουλευτών για την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης, στο ζήτημα της μετατροπής της Αγίας Σοφίας της Κωνσταντινούπολης σε τζαμί, ο Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), μέλος της Βουλής των Ελλήνων δρ Μάξιμος Χαρακόπουλος.

Ο επικεφαλής της ΔΣΟ συνοδευόμενος από τον Σύμβουλο του θεσμού δρ Κώστα Μυγδάλη και τον σύνδεσμο της ΔΣΟ με τον καθολικό κόσμο κ. Βιργίλιο Αβάτο, βρέθηκαν στην αγία έδρα στο Βατικανό κατά την ακρόαση από τον Ποντίφικα της ηγεσίας του Διεθνούς Δικτύου των Καθολικών Νομοθετών, στη γενική συνέλευση των οποίων ήταν επίσημοι προσκεκλημένοι.

Κατά τη συνάντηση ο Έλληνας βουλευτής πρόσφερε στον προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας την ιταλική έκδοση του Τόμου «Αγία Σοφία: Οι ναοί της του Θεού Σοφίας ανά τον κόσμο» που εξέδωσε η ΔΣΟ. Μάλιστα, μεταξύ των τριάντα επτά εμβληματικών ιστορικών ναών αφιερωμένων στη Σοφία του Θεού από τη Σκωτία μέχρι την Κίνα που περιλαμβάνονται στον τόμο, οι έξι βρίσκονται στην Ιταλία.

Ταυτόχρονα, ενημέρωσαν τον Πάπα Φραγκίσκο για την μεγάλη επιτυχία της παρουσίασης του Τόμου στην Βενετία που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του 24ου Διεθνούς Συνεδρίου Βυζαντινών Σπουδών αλλά και για την επικείμενη ειδική εκδήλωση της ΔΣΟ για την Αγία Σοφία στο περιθώριο της 11ης Γενικής Συνέλευσης του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών στις αρχές Σεπτεμβρίου στην Καρσλούη της Βάδης-Βυρτεμβέργης.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ