Σάββατο 18 Μαΐου 2024 | 4:26

ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΑΡΑΒΡΕΘΗΚΕ ΚΑΙ Ο ΠΡΩΤΟΣΥΓΚΕΛΛΟΣ ΤΗΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΒΑΡΝΑΒΑΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ

Συνάντηση Κατερίνας Σακελλαροπούλου με τον πολιτικό διοικητή του Αγίου Όρους και εκπροσώπους της Ιεράς Κοινότητας

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου δέχθηκε σήμερα τον Πολιτικό Διοικητή του Αγίου Όρους Αθανάσιο Μαρτίνο και αντιπροσωπεία της Ιεράς Κοινότητας η οποία συνοδεύει στην Αθήνα την εικόνα της Παναγίας «Άξιον Εστί».

Η κα Σακελλαροπούλου ενημερώθηκε από τον Πρωτεπιστάτη Γέροντα Χριστόφορο Ιβηρίτη, τον κ. Μαρτίνο και τους εκπροσώπους της Ιεράς Κοινότητας του Αγίου Όρους για θέματα που αφορούν την Αθωνική Πολιτεία.

Στη συνάντηση ήταν επίσης παρόντες ο Αναπληρωτής Πολιτικός Διοικητής του Αγίου Όρους Αρίστος Κασμίρογλου και ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ

Την ίδια στιγμή ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, συναντήθηκε σήμερα με τους εκπροσώπους της Ιεράς Κοινότητας, οι οποίοι συνοδεύουν στην Αθήνα την εικόνα της Παναγίας «Άξιον Εστί», τον Διοικητή του Αγίου Όρους, Αθανάσιο Μαρτίνο και τον Υποδιοικητή Αρίστο Κασμίρογλου.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Πρωτεπιστάτης Γέροντας Χριστοφόρος Ιβηρίτης ευχαρίστησε θερμά τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για το έργο που έγινε επί Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στο Άγιο Όρος, τον προσκάλεσε να επισκεφθεί την Ιερά Κοινότητα το συντομότερο δυνατόν και αναφέρθηκε στο έργο των μονών και των ζητημάτων που τις απασχολούν.

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι το Άγιο Όρος αποτελεί πολύ σημαντικό κομμάτι της ελληνικής, ευρωπαϊκής και οικουμενικής πολιτιστικής κληρονομιάς και πνευματικής παρακαταθήκης, επισημαίνοντας τη σταθερή και διαχρονική υποστήριξη του στο έργο που επιτελείται.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ