Συνάντηση Γεραπετριτη – Αμπντελατί: Τι αποφασίστηκε για τη Μονή Σινά

Τη διαβεβαίωση της Αιγύπτου ότι ο ελληνορθόδοξος χαρακτήρας της Μονής Αγίας Αικατερίνης του Σινά δεν θα διαταραχθεί, έλαβε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης από τον Αιγύπτιο ομόλογο του Μπαντρ Αμπντελατί κατά τη συνάντησή τους στην Αθήνα.

Η συνάντηση ωστόσο δεν οδήγησε και στην υπογραφή διμερούς γραπτής συμφωνίας για την επίλυση του νομικού καθεστώτος της Μονής Σινά. Ωστόσο ο Αιγύπτιος ΥΠΕΞ προανήγγειλε ότι: «Σύντομα θα γιορτάσουμε και μία συμφωνία που πρόκειται να συναφθεί μεταξύ των αιγυπτιακών αρχών και της Μονής Σινά».

Διέψευσε μάλιστα οποιεσδήποτε φήμες για την τύχη της Μονής Σινά, τις οποίες χαρακτήρισε κακούβουλες και ανυπόστατες. “Η Μονή Σινά είναι ιερή και κανείς δεν θα την αγγίξει” δήλωσε επίσης ο κ. Αμπντελάτι.

Διαβεβαιώσεις για τη Μονή Σινά

Ο κ. Γεραπετρίτης ανακοίνωσε ότι έλαβε διαβεβαιώσεις από την αιγυπτιακή πλευρά πως δεν πρόκειται να διαταραχθεί το ιστορικό status quo της Μονής της Αγίας Αικατερίνης στο Όρος Σινά, επισημαίνοντας τη σημασία της Μονής για την Ορθοδοξία και τον παγκόσμιο πολιτισμό. Τόνισε τη θρησκευτική ανεκτικότητα της Αιγύπτου και τις συνεχείς προσπάθειες του Προέδρου Σίσι για τον σεβασμό των θρησκευτικών ελευθεριών.

Ο κ. Γεραπετρίτης επεσήμανε πως κατανοεί και εκτιμά «την ευαισθησία που επιδεικνύει ο Πρόεδρος Σίσι, και τις προσπάθειες» τόσο του Προέδρου όσο και του υπουργού σχετικά με τη Μονή της Αγίας Αικατερίνης του Όρους Σινά.

Google News

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οι πιο πρόσφατες αναρτήσεις

Από το αρχείο της Εκκλησιαστικής Τηλεόρασης

ORTHODOX TV