Με τον μεταβατικό Υπουργό Εξωτερικών και Αποδήμων της Συρίας Asaad Al-Shaibani συναντήθηκε στην Αθήνα ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης.
Στο επίκεντρο μεταξύ άλλων βρέθηκε η προστασία των χριστιανικών πληθυσμών και η προώθηση τριμερούς σχήματος Ελλάδας – Συρίας – Κύπρου, με πιθανή πρώτη συνάντηση τον Σεπτέμβρι
Οι δύο αξιωματούχοι σημείωσαν ότι η σημερινή συνάντηση αποτέλεσε σημαντική ευκαιρία για την ενίσχυση των διμερών σχέσεων, με απώτερο στόχο την αναβάθμιση τους, σε μια εύθραυστη γεωπολιτικά συγκυρία, δεδομένων των εξελίξεων στην Μέση Ανατολή και την Ανατολική Μεσόγειο.
Ο κ. Γεραπετρίτης, επανέλαβε το αμείωτο ενδιαφέρον της Ελλάδας για την προστασία των χριστιανικών πληθυσμών στη Συρία και την κρισιμότητα διατήρησης ανοιχτού διαύλου επικοινωνίας μεταξύ της συριακής μεταβατικής κυβέρνησης και του Πατριαρχείου Αντιοχείας, ως θεσμού που προστατεύει και προωθεί τις σχέσεις της Δαμασκού με το Ελληνορθόδοξο και εν γένει Χριστιανικό ποίμνιο στη Συρία.



