Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023 | 2:49

ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΡΜΕΝΙΟΥΣ ΜΙΛΑΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΓΛΩΣΣΑ

Συνάντηση γενικού γραμματέα Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας με την αντιπροσωπεία του κοινοβουλίου της Αρμενίας

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Συνάντηση με την αντιπροσωπεία του κοινοβουλίου της Αρμενίας που πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα είχε ο Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας και μέλος της Βουλής των Ελλήνων Μάξιμος Χαρακόπουλος.

Συγκεκριμένα ο επικεφαλής της ΔΣΟ συναντήθηκε με τον κ. Arman Yeghoyan πρόεδρο της κοινοβουλευτικής επιτροπής ευρωπαϊκής ενσωμάτωσης και τον κ. Vahan Naribekyan γενικό γραμματέα του κοινοβουλίου της Αρμενίας, οι οποίοι επισκέπτονται την Ελλάδα στο πλαίσιο του προγράμματος Twinning για την «Ενίσχυση του Κοινοβουλίου της Αρμενίας μέσω της εφαρμογής της  Συμφωνίας Συνεργασίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση (CEPA)», το οποίο υλοποιείται από τα Κοινοβούλια της Ελλάδας και Ιταλίας. Την αρμενική αντιπροσωπεία συνόδευε ο πρέσβης της Αρμενίας στην Αθήνα κ. Tigran Mkrtchyan.

Κεντρικό ζήτημα των συζητήσεων της αρμενικής κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας αρχικά με τον κ. Χαρακόπουλο και την επομένη με τον Σύμβουλο της Δ.Σ.Ο. δρ. Κώστα Μυγδάλη, ήταν τα θέματα που αφορούν στη διοργάνωση της 29ης γενικής συνέλευσης της ΔΣΟ στο Ερεβάν, τον προσεχή Ιούνιο.

Μετά τη συνάντηση ο Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας επεσήμανε πως, «όταν έχουμε την ευκαιρία να συναντιόμαστε με εκπροσώπους του Αρμενικού Κοινοβουλίου η χαρά μας είναι πάντα δεδομένη. Με τους Αρμένιους συναδέλφους έχουμε αναπτύξει αγαστή συνεργασία και μιλούμε την ίδια γλώσσα και για αυτό είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που η επόμενη Γενική Συνέλευση της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας θα πραγματοποιηθεί, στην πρωτεύουσα της Αρμενίας, το Ερεβάν».

Όπως τόνισε μάλιστα η ΔΣΟ στάθηκε και στέκεται πάντοτε αλληλέγγυα στην προσπάθεια του αρμενικού λαού να προστατεύσει τα μνημεία του μακραίωνου πολιτισμού του. «Ιδιαιτέρως αυτά που πιστοποιούν την χριστιανική του παράδοση τα οποία τελούν δυστυχώς υπό την απειλή της καταστροφής σε περιοχές που έχουν περιέλθει στην κυριότητα του Αζερμπαϊτζάν. Ελπίζουμε και ευχόμαστε η ειρήνη στην περιοχή να αποκατασταθεί πλήρως και να λείψουν οι προκλήσεις είτε κατά των Αρμενίων του Ναγκόρνο Καραμπάχ, είτε και κατά της ίδιας της Αρμενίας προς όφελος της ευημερίας όλων των λαών της Υπερκαυκασίας», κατέληξε.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ