Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 20:57

Συνάντηση Επιταφίων και λαοθάλασσα πιστών στη Νέα Φιλαδέλφεια

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Μάρκος Παπαγεωργίου Με πανηγυρικό τρόπο πραγματοποιήθηκε απόψε η λιτάνευση του Επιταφίου στον Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Νέα Φιλαδέλφεια, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ.

Κατά τη διάρκεια της λιτάνευσης , πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Πατριάρχου Κωνσταντίνου του ΣΤ΄ συνάντηση με τους Επιτάφιους του Ι.Ν. Αγίας Ευφημίας Χαλκηδόνας, αλλά και του Ι.Ν. Αγίας Τριάδας. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα η κεντρική λεωφόρος να πλυμμηρίσει από χιλιάδες κόσμου, που ακολουθούσε την πομπή.

Ο κ. Γαβριήλ από την κεντρική πλατεία, όπου και ενώθηκαν οι πομπές των Επιταφίων, ανέφερε στο μήνυμά του ότι “Η ανάγκη του ανθρώπου για αναζήτηση, ώστε να συνεχίσει την πορεία του στον κόσμο και να αντλήσει δύναμη, η αμφιβολία του, βρίσκουν απάντηση στο πρόσωπο του Ιησού Χριστού. Εκείνος έζησε και θανατώθηκε σαν άνθρωπος, για να γίνουμε εμείς κατά χάριν θεοί”.

Όσον αφορά τη συνάντηση των τριών Επιταφίων τόνισε πως “η συνάντηση αυτή υποδηλώνει τη συνάντηση μας με το Θεό. Να νικήσουμε επιτέλους τους φόβους μας. Να γίνει επιτέλους συμπόρευση μεταξύ των ανθρώπων και να δει ο ένας στο πρόσωπο του άλλου, το πρόσωπο του Αναστημένου Χριστού”.

Έκλεισε την ομιλία του ευχόμενος σε όλους “Καλή Ανάσταση και να συσταυρωθούμε μαζί Του, για να μπορέσουμε να ξαναβρούμε τον εαυτό μας, την πίστη μας, αλλά και να αντιληφθούμε ότι έχουμε μία πολύ ισχυρή παρακαταθήκη, που είναι οι ρίζες μας”.

Το παρόν έδωσαν ο δήμαρχος Ν.Φιλαδελφείας κ. Χρήστος Βασιλόπουλος, ο πρώην υπουργός της Ν.Δ. κ. Άδωνις Γεωργιάδης, καθώς και μέλη του Δ.Σ. και υποψήφιοι δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ