Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023 | 15:09

ΜΕ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗ ΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗ ΝΙΚΟΔΗΜΟ ΦΑΡΜΑΚΗ

Συνάντηση δημάρχου Περάματος με κλιμάκιο της κεντρικής υπηρεσίας οικονομικών της Εκκλησίας της Ελλάδος

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Συνάντηση του Δημάρχου Περάματος κ. Γιάννη Λαγουδάκη και κλιμακίου της Εκκλησιαστικής Κεντρικής Υπηρεσίας Οικονομικών της Εκκλησίας της Ελλάδος (ΕΚΥΟ) με επικεφαλής τον Γενικό Διευθυντή Αρχιμανδρίτη Δρ Νικόδημο Φαρμάκη πραγματοποιήθηκε την Δευτερά στο Δημαρχείο της πόλης του Περάματος.

Ο Δήμαρχος έλαβε αναλυτική ενημέρωση για το αναπτυξιακό έργο που χαρακτήρισε η αρμόδια Κυβερνητική Επιτροπή ως στρατηγικής σημασίας σε εκκλησιαστικό ακίνητο 3.000 στρεμμάτων στο Σχιστό Αττικής.

Μετά την παρουσίαση ακολούθησε συζήτηση προς απάντηση επί των προβληματισμών του κ. Λαγουδάκη. Ο Δήμαρχος εξέφρασε θετική στάση για τη δημιουργία κοιμητηρίων, χώρων πρασίνου και φωτοβολταϊκης ενέργειας, ωστόσο τόνισε την επί της αρχής αντίθεση του για δημιουργία κέντρου logistics με την αιτιολόγηση ότι αυτό θα επιτείνει τη βιομηχανική φυσιογνωμία της περιοχής, πράγμα που θα έχει κατά τη γνώμη του ως συνέπεια την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

Η πλευρά της Εκκλησίας της Ελλάδος τόνισε ότι ο χώρος πρασίνου που δημιουργείται εκ του μηδενός είναι πρωτόγνωρου μεγέθους για τα Ελληνικά δεδομένα, καθώς ανέρχεται στα 2.500.000 τ.μ., στα οποία θα έχουν ελεύθερη πρόσβαση οι κάτοικοι της περιοχής. Μάλιστα, 700.000 τ.μ. θα αποτελέσουν περιβαλλοντικό πάρκο και οικολογικό πνεύμονα της περιοχής με διαδρομές περιπάτων και χώρων αναψυχής.

Επίσης επισημάνθηκε ότι η συντήρηση του πρασίνου δεν θα επιβαρύνει τις δημοτικές αρχές αλλά τον Επενδυτή. Οι κάτοικοι θα ωφεληθούν και από πλευράς δωρεάν ενεργειακής κάλυψης πέραν των χιλιάδων θέσεων εργασίας που θα δημιουργηθούν. Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμαρχος επανέλαβε παλαιότερο αίτημά του για την παραχώρηση στον Δήμο εκ μέρους της Εκκλησίας της Ελλάδος τμήματος του ακινήτου επιφανείας 20 στρεμμάτων για τη δημιουργία πάρκου αδέσποτων ζώων και σταθμού απορριμματοφόρων.

Η πλευρά της Εκκλησίας της Ελλάδος ζήτησε από τον Δήμαρχο Περάματος την υποβολή γραπτών εμπεριστατωμένων προτάσεων για το έργο που θα περιλαμβάνει εφόσον εκείνος το επιθυμεί και τα παραπάνω αιτήματα. Επίσης δόθηκαν επεξηγήσεις  ότι ο πράσινος σχεδιασμός θα είναι ολιστικός και οριστικός και δεν θα αφήνει περιθώρια να ανοιχθούν δίοδοι για μείωση του πρασίνου στο μέλλον.

Ο Γενικός Διευθυντής της ΕΚΥΟ π. Νικόδημος Φαρμάκης αναφέρθηκε στο σημαντικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα και την κοινωνική ωφέλεια του έργου και διαβεβαίωσε ότι το πράσινο θα καλύπτει το  85% της επιφάνειας του ακινήτου στην πλήρη ανάπτυξη του έργου.

Τέλος, εξέφρασε την προθυμία να επαναληφθεί η σημερινή ενημέρωση στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Περάματος. Ο κ. Λαγουδάκης επιφυλάχθηκε για την πρόσκληση και οργάνωση του γεγονότος. Κατακλείδα της συνάντησης αποτέλεσε η αμοιβαία διαβεβαίωση ότι ο Δήμος Περάματος και η ΕΚΥΟ θα βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία για το ζήτημα με στόχο τη μεγιστοποίηση του οφέλους για την τοπική κοινωνία και το περιβάλλον.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ