Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 15:10

Συνάντηση Αρχιεπισκόπου με τον Πρόεδρο της Σερβικής Εθνοσυνέλευσης

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Σερβικής Εθνοσυνέλευσης κ. Ίβιτσα Ντάτσιτς είχε σήμερα το πρωί ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Ο Αρχιεπίσκοπος Καλωσόρισε τον πρόεδρο και τη συνοδεία του και αναφέρθηκε στα κοινά στοιχεία των δύο χωρών τονίζοντας ότι η ορθόδοξη πίστη μας ενώνει. Μίλησε για την καλή συνεργασία που που υπάρχει σε όλα τα επίπεδα και από τις δύο πλευρές και ευχήθηκε στον πρόεδρο καλή δύναμη στο έργο στο έργο του.

Ο κ. Ντάτσιτς ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για την υποδοχή και μίλησε για τις δυνατές σχέσεις των δύο λαών. «Αισθανόμαστε σαν στο σπίτι μας, διότι θεωρούμε τους Έλληνες αδέλφια μας» σημείωσε ο Πρόεδρος και αναφέρθηκε στην επίσκεψή του στην Ελλάδα με την αφορμή ενός συνεδρίου που πραγματοποιείται εδώ. Υπογράμμισε ότι στην Ελληνική Επικράτεια βρίσκονται δύο ιερά μνημεία για τους Σέρβους, το ένα είναι η Μονή Χιλανδαρίου στο Άγιο Όρος και το δεύτερο η Κέρκυρα, όπου υπάρχει ο γαλάζιος ή αλλιώς υγρός τάφων των Σέρβων. Είναι το σημείο, όπου έχουν ενταφιαστεί χιλιάδες Σέρβοι στρατιώτες κατά την περίοδο του Α’ παγκόσμιου πολέμου.

Ο Πρόεδρος μίλησε για τα προβλήματα που υπάρχουν σήμερα και τα ζητήματα που τους απασχολούν, όπως είναι το θέμα του Κοσσυφοπεδίου, ενώ έκανε σαφές ότι ο σερβικός λαός στηρίζει τον ελληνικό και το έκανε από την εποχή της Οθωμανικής αυτοκρατορίας υπογραμμίζοντας ότι «μπορείτε να υπολογίζετε στους Σερβίας ως πραγματικούς φίλους». Αναφέρθηκε, ακόμη, στην πανδημία και στα προβλήματα που προκύπτουν και εξέφρασε την ελπίδα ότι με την βοήθεια του Θεού όλα θα ξεπεραστούν.

Ο Αρχιεπίσκοπος συμπλήρωσε ότι συμφωνεί με τις σκέψεις του Προέδρου και ευχήθηκε να μην κυριαρχήσει η νοοτροπία της διαίρεσης των κρατών. «Είναι κάτι που μας φοβίζει και μας προβληματίζει» τόνισε χαρακτηριστικά.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ