Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023 | 13:55

ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ ΑΚΟΜΗ Ο ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟΣ

Συνάντηση Αρχιεπισκόπου με τον Πρέσβη της Παλαιστίνης και τον νέο Περιφερειάρχη Αττικής

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Συγκλονισμένος από την κατάσταση που επικρατεί στην Γάζα δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος κατά την συνάντηση που είχε σήμερα το μεσημέρι με τον Πρέσβη της Παλαιστίνης στην Ελλάδα κ. Yussef Dorkhom απευθύνοντας για ακόμη μία φορά έκκληση να σταματήσει ο πόλεμος και να αρχίσει ο διάλογος.   

Ο κ. Dorkhom αναφέρθηκε στην κατάσταση στην Γάζα και στον θάνατο 12.000 ανθρώπων, εκ των οποίων πάνω από 5000 είναι παιδιά και περισσότεροι από 4000 είναι μητέρες. Ενημέρωσε ότι χθες ο στρατός του Ισραήλ βομβάρδισε ένα νοσοκομείο και δεν μπορούν να επικοινωνήσουν με κανέναν, ενώ έκανε γνωστό ότι τα μισά νοσοκομεία στην Γάζα έχουν καταστραφεί ολοσχερώς αφήνοντας πάνω από 2,5 εκατομμύρια Παλαιστίνιους χωρίς ιατρική περίθαλψη. «Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τον θάνατο των αμάχων, τις επιθέσεις σε νοσοκομεία, σε εκκλησίες και τζαμιά. Τα παιδιά χρειάζονται προστασία» τόνισε ο Πρέσβης και υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα έστειλε ένα αεροπλάνο με διάφορα υλικά στην Αίγυπτο, αλλά υπάρχει η δυσκολία να μεταφερθούν από την Αίγυπτο στην Γάζα, αφού το Ισραήλ το απαγορεύει. Χρειαζόμαστε κατάπαυση του πολέμου και η ανθρωπιστική βοήθεια να φτάνει στην Γάζα. Τα παιδιά μας και οι γυναίκες μας δολοφονούνται χωρίς καμία προστασία».  

Ο Αρχιεπίσκοπος σημείωσε ότι είναι συγκλονισμένος από την κατάσταση και τόνισε ότι πρέπει να σταματήσει αμέσως ο πόλεμος και οι αιχμάλωτοι να επιστρέψουν στα σπίτια τους. Αναφέρθηκε στις συναντήσεις που είχε πρόσφατα με εκπροσώπους ισραηλινών οικογενειών που απήχθησαν στη Γάζα, καθώς και με Καθηγητές του Πανεπιστημίου Θρησκειών και Δογμάτων του Ιράν και επεσήμανε τις κοινές δηλώσεις να σταματήσει ο πόλεμος και να αρχίσει ο διάλογος. Υπογράμμισε, ακόμη, ότι τα παιδιά και οι άμαχοι γενικά έχουν δικαιώματα στην ζωή και επεσήμανε ότι «και εμείς ως θρησκευτικοί ηγέτες ενώνουμε την φωνή μας και απευθύνουμε έκκληση να σταματήσει ο πόλεμος και να αρχίσουν οι συζητήσεις, για να καταλήξουμε σε ειρήνη. Κάνουμε ενέργειες και προσπαθούμε να ανοίξουν οι «δρόμοι», ώστε να φτάσει και η ανθρωπιστική βοήθεια». Εξέφρασε, για ακόμη μία φορά, την λύπη του για την κατάσταση στην Γάζα και διαβεβαίωσε τον Πρέσβη ότι κάνει ό,τι μπορεί για να ειρηνεύσει αυτός ο τόπος.

Επίσης, ο Πρέσβης ζήτησε από τον Μακαριώτατο να συναντηθεί με τους Έλληνες που έχουν καταγωγή από την Παλαιστίνη και έχασαν τις οικογένειές τους στην Γάζα ή που δε μπορούσαν να φύγουν απο εκεί και ελευθερώθηκαν τώρα τελευταία.

Την ίδια στιγμη εθιμοτυπική επίσκεψη στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο πραγματοποίησε σήμερα το πρωί η Πρέσβης της Αυστραλίας στην Ελλάδα κα Alison Duncan. Αργότερα ο Αρχιεπίσκοπος είχε συνάντηση με τον νεοεκλεγέντα Περιφερειάρχη Αττικής κ. Νικόλαο Χαρδαλιά, με τον οποίο συζήτησαν διάφορα θέματα συνεργασίας. Ο Μακαριώτατος σημείωσε ότι πάντοτε υπήρχε μία καλή συνεργασία με την Περιφέρεια και ο κ. Χαρδαλιάς από την πλευρά του εξήρε το έργο της Εκκλησίας τονίζοντας: «Είμαι εδώ για να συνδράμω στην προσπάθειά σας».

«Με ιδιαίτερη χαρά υποδεχτήκαμε τον Περιφερειάρχη και ανταλλάξαμε απόψεις. Μέσα σε αυτές τις απόψεις ήταν και η επιτέλεση πολλών έργων που σκοπό έχουν να εξυπηρετούν τους συνανθρώπους μας» υπογράμμισε μετά την συνάντηση ο Αρχιεπίσκοπος. Ο Περιφερειάρχης εξήρε για ακόμη μία φορά το έργο της Εκκλησίας και το ενδιαφέρον του Αρχιεπισκόπου για όσα συμβαίνουν στην κοινωνία και για τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη. «Αυτό το έργο πρέπει να βρει συμπαραστάτες και αρωγούς» υπογράμμισε ο κ. Χαρδαλιάς.

Στην συνέχεια ο Μακαριώτατος συναντήθηκε με τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Μάνδρας – Ειδυλλίας κ. Αρμόδιο Δρίκο και αργότερα με τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Ηλιούπολης κ. Ευστάθιο Ψυρρόπουλο. Τον Δήμαρχο Ηλιούπολης συνόδευαν μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και ο Αρχιμανδρίτης Σπυρίδων Κατραμάδος, προϊστάμενος του ιερού ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Ηλιουπόλεως.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ