Δε, 15/07/24 | 15:49

ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΕΙΧΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΝΙΚΟ ΔΕΝΔΙΑ

Συναντηση Αρχιεπισκόπου με τον Γενικό Γραμματέα του Παγκοσμίου Συμβουλίου των Εκκλησιών

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο επισκέφθηκε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησίων Αιδ. Δρ. Jerry Pillay.

Στην συνάντηση παραβρέθηκαν ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ, ο πρωτοπρεσβύτερος Εμμανουήλ Παπαμικρούλης, Γραμματέας της Συνοδικής Επιτροπής επί των Διορθοδόξων και Διαχριστιανικών Σχέσεων και ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών π. Βαρνάβας Θεοχάρης.

Ο Αρχιεπίσκοπος αρχικά καλωσόρισε τον Αιδ. Δρ. Jerry Pillay και του ευχήθηκε καλή διαμονή για τις ημέρες που βρίσκεται στην Ελλάδα. Από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας του παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών ευχαρίστησε για την συνάντηση και αναφέρθηκε ιδιαίτερα στους δύο μεγάλους πολέμου στην Ουκρανία και τη Γάζα.

Για την Ουκρανία ανάφερε: «Το Συμβούλιο αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για τη δημιουργία στρογγυλής τράπεζας διαλόγου ανάμεσα στη Ρωσική και την Ουκρανική Εκκλησία». Μιλώντας για τον πόλεμο της Γάζας αναφέρθηκε στο πρόσφατο ταξίδι του στην περιοχή και πραγματοποίησε ειδικές επισημάνσεις στην ανάγκη να σταματήσει ο πόλεμος, ενώ παράλληλα μίλησε για τις προσπάθειες του Παγκοσμίου Συμβουλίου των Εκκλησιών για ειρήνευση και σε άλλα σημεία του πλανήτη όπως το Σουδάν και η Κολομβία.

Στην αντιφώνησή του ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών ευχαρίστησε τον Αιδ. Δρ. Jerry Pillay για την επίσκεψή του και τόνισε: «Αυτά τα κομμάτια των πολλών και ποικίλλων διαιρέσεων είναι επίπονα. Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα άλλο από το να συνεργαστούμε προσγειωμένα. Βλέπουμε πάντα να πλανάται ένα ερώτημα που βαδίζουν τα πράγματα στην επικοινωνία των ανθρώπων και τη μικρή δυνατότητα που έχουμε να μας ακούσουν. Χρειάζεται και προσπάθεια, ώστε να μην δημιουργούνται διαιρέσεις, οι οποίες είναι μια πικρή εμπειρία».

Την ίδια στιγμή συνάντηση και με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νίκο Δένδια είχε σήμερα το απόγευμα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία διήρκεσε μισή ώρα, οι δύο άνδρες συζήτησαν για τις διεθνείς εξελίξεις και αναφέρθηκαν ιδιαίτερα στους πολέμους που έχουν ξεσπάσει στην ευρύτερη περιοχή και επηρεάζουν την πατρίδα μας.

Ο κ. Δένδιας τόνισε ότι το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, παρακολουθεί πολύ στενά τις διεθνείς εξελίξεις και καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια να διαφυλάξει τα εθνικά συμφέροντα. Τόσο ο κ. Δένδιας όσο και ο Μακαριώτατος ευχήθηκαν να επικρατήσει σύντομα η ειρήνη.

Αναφέρθηκαν δε στην αγαστή συνεργασία που έχει η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμόρφωσης της Ι.Α.Α. με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, στο πλαίσιο της επιμόρφωσης των στρατιωτικών ιερέων και άλλων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας υποδέχθηκε ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης, ενώ παρών στη συνάντηση ήταν και ο Διευθυντής του Ι.Π.Ε.. Αρχιμανδρίτης Θεολόγος Αλεξανδράκης.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ