Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2023 | 23:11

ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΚΟΜΗ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ Ο ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟΣ

Συνάντηση Αρχιεπισκόπου με τον Δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

O Δήμαρχος Αθηναίων κ. Κώστας Μπακογιάννης επισκέφθηκε σήμερα το μεσημέρι τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο με τον οποίο συζήτησαν διάφορα θέματα κοινού ενδιαφέροντος, καθώς και για την άριστη συνεργασία που υπάρχει μεταξύ Εκκλησίας και Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ο κ. Μπακογιάννης ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για την υποδοχή τονίζοντας ότι «ο Μακαριώτατος είναι για όλους εμάς τους Αθηναίους πηγή έμπνευσης και δύναμης και τον ευχαριστώ για την εξαιρετική συνεργασία που έχουμε αναπτύξει από την πρώτη μέρα. Ιδιαίτερα τώρα σε αυτές τις εξαιρετικά δύσκολες συγκυρίες, είναι σημαντικό να ενώνουμε τις δυνάμεις μας, είναι σημαντικό το θεμέλιο των δράσεών μας να είναι η κοινωνική αλληλεγγύη, να μη μένει κανένας Αθηναίος πίσω, καθώς και το έργο του Μακαριωτάτου και της Εκκλησίας είναι καταλυτικό».

Ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στην πολυετή γνωριμία με τον κ. Μπακογιάννη από τότε που ήταν Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας και στην συνεργασία που είχαν πάντοτε. «Συνεργαζόμαστε άριστα μέχρι σήμερα σε όλους τους τομείς, όπου ζητήσαμε βοήθεια και συμπαράσταση την είχαμε πληρέστατη» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος και πρόσθεσε: «Ευχόμαστε να συνεχίσουμε αυτήν την συνεργασία».

Λίγο νωρίτερα τον Αρχιεπίσκοπο επισκέφθηκε η Υποψήφια Δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης κα Μαρίνα Πατούλη. Η κα Πατούλη αναφέρθηκε στην δημιουργία ενός αυτοδιοικητικού δικτύου με το οποίο υλοποιούνται στόχοι βιώσιμης ανάπτυξης του ΟΗΕ τονίζοντας πως στο κομμάτι αυτό συμπεριλαμβάνεται η κοινωνική προσφορά και το ανθρωπιστικό έργο.

Σημείωσε ότι επιθυμία της είναι να γίνει σύμμαχος της Αρχιεπισκοπής ώστε να συμβάλλει το εν λόγω Δίκτυο στην σημαντική προσφορά της Εκκλησίας. Παράλληλα, εξήρε το έργο των ενοριών της Μητροπόλεως Κηφισίας, όπου η ίδια δραστηριοποιείτα, και τόνισε ότι η προσφορά τους στους πάσχοντες συνανθρώπους μας είναι πολύ σημαντική.

Το πρωί ο κ. Ιερώνυμος ειχε συνάντηση με την Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλο της Παράταξης «Αττική Μπροστά» κα Αλεξάνδρα Πάλλη. Η κ. Πάλλη εξήρε το κοινωνικό έργο της Αρχιεπισκοπής και της Εκκλησίας γενικότερα, ενώ εξέφρασε την αγωνία της για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και μοιράστηκε με τον Αρχιεπίσκοπο το ενδιαφέρον της για τα παιδιά και την προστασία τους, μέσα από την συνεργασία με Συλλόγους, όπως το «Μαζί για το Παιδί» και το «Χαρά».

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

Κατόπιν, τον Αρχιεπίσκοπο επισκέφθηκε ο Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος της Παράταξης «Αττική Μπροστά» κ. Νικόλαος Αδαμόπουλος, ο οποίος ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο για την συνάντηση και αναφέρθηκε στα οράματα και στα σχέδιά του.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ