Τε, 12/06/24 | 17:38

Συνάντηση Αρχιεπισκόπου – Πρωθυπουργού: «Nα κάνουμε έναν συμψηφισμό ώστε να μην ταράξουμε τα πράγματα»

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, είχε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, σχετικά με τον τρόπο που θα λειτουργήσουν οι ναοί τη Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα.

«Βρήκαμε μια λύση, να κάνουμε έναν συμψηφισμό ώστε να μην ταράξουμε τα πράγματα. Με μέτρα και περισσότερη ελευθερία, αλλά δεν πιστεύω ότι θα έχουμε τη δυνατότητα να πάμε στα χωριά μας», δήλωσε μετά από τη συνάντηση ο Αρχιεπίσκοπος και πρόσθεσες πως «το θέμα δεν είναι μόνον ότι θέλουμε να πάμε και δεν μας αφήνουν, αλλά κάποιοι φοβούνται (σ.σ.: τη μετάδοση του ιού), κυρίως στα νησιά. Ας κάνουμε υπομονή, πιστεύω ο Μάιος θα είναι καλύτερος».

Η συνάντηση ήρθε μία μόλις μέρα πριν τη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου η οποία πρόκειται να συσκεφθεί για τον τρόπο που θα λειτουργήσουν οι ναοί την Μεγάλη Εβδομάδα και την Διακαινήσιμο Εβδομάδα, έχοντας ήδη αποστείλει την πρότασή της προς το υπουργείο Παιδείας.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της έκθεσης «Αντικρίζοντας την Ελευθερία! Στη Βουλή των Ελλήνων, δύο αιώνες μετά», που έλαβε χώρα στην αίθουσα συνεδριάσεων της Ολομέλειας της Εθνικής Αντιπροσωπείας παρουσία της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας της χώρας, των αρχηγών και εκπροσώπων των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Μεταξύ των ομιλητών ήταν ο Πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη και ο Καθηγητής και μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής της Έκθεσης, Πασχάλης Κιτρομηλίδης, ενώ την παρουσίαση της έκθεσης έκανε ο εκ των Επιμελητών της, κ. Θεόδωρος Κουτσογιάννης.

Φωτο: Χρήστος Μπόνης

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ