Τετάρτη 17 Απριλίου 2024 | 8:02

ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΘΕΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΕΔΩΣΕ ΣΧΕΤΙΚΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Συνάντηση Αρχιεπισκόπου Αθηνών με την Προέδρο της Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαρόπουλου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Επίσημη πρόσκληση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος να παραστεί στο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο επί τη συμπληρώσει εκατό ετών (1923-2023) από της ιδρύσεως και συνεχούς κυκλοφορίας του επιστημονικού περιοδικού υπό τον τίτλο «Θεολογία» επέδωσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος στην Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Αικατερίνη Σακελλαρόπουλου.

Ο Μακαριώτατος, συνοδευόμενος από τον Επίσκοπο Ωρεών κ. Φιλόθεο, Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου και Διευθυντή του Κλάδου Εκδόσεων της Επικοινωνιακής και Μορφωτικής Υπηρεσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος (ΕΜΥΕΕ) και τον κ. Αλέξανδρο Κατσιάρα, Γενικό Διευθυντή της ίδιας Υπηρεσίας (ΕΜΥΕΕ) και Διευθυντή Σύνταξης του Περιοδικού «ΘΕΟΛΟΓΙΑ»  επισκέφθηκαν σήμερα το πρωί την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τής επέδωσαν την επίσημη πρόσκληση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ακολούθως ο Μακαριώτατος παρουσίασε προσχέδιο του προγράμματος και το κεντρικό θέμα του Συνεδρίου, το οποίο είναι, «Η ορθόδοξη Θεολογία εν πορεία στην “άυλη πραγματικότητα” της ύστερης νεωτερικότητας». Η έναρξη του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2023 στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών, οι εργασίες του θα συνεχισθούν στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών από τις 12 έως και 14 Οκτωβρίου και θα συμμετάσχουν διακεκριμένοι θεολόγοι φιλόσοφοι και ειδικοί από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Κατά την συνάντηση έγινε ακόμα γνωστό στην κ. Σακελλαροπούλου ότι η επέτειος συμπλήρωσης εκατό ετών του Περιοδικού τιμάται ιδιαιτέρως από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος, με ποικίλες εκδηλώσεις μεταξύ των οποίων η επανέκδοση με προσθήκη απόδοσης στη νέα ελληνική, ως Παράρτημα του περιοδικού Θεολογία, η μελέτη του Ιωάννη Καρμίρη με θέμα: «Ο Λούθηρος και ο Μελάγχθων περί της Ορθοδόξου Εκκλησίας», η μετάφραση στη νέα ελληνική του έργου του J. Daniélou, «Οι απαρχές του Λατινικού Χριστιανισμού», το οποίο βρίσκεται υπό εκτύπωση, όπως επίσης και η μετάφραση του έργου του ιδίου συγγραφέα με τίτλο: «Το μήνυμα του Ευαγγελίου και ο Ελληνιστικός Πολιτισμός»η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη. 

Παράλληλα, ο Μακαριώτατος ενημέρωσε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι κάθε τεύχος του περιοδικού «Θεολογία» από τούδε και στο εξής θα μεταφράζεται άμεσα στην αγγλική γλώσσα, ενώ τής παρουσίασε το πρώτο μεταφρασμένο τεύχος.

Τέλος ο Μακαριώτατος ευχαρίστησε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τής προσέφερε σε δερματόδετο τόμο τα τρία τεύχη του Περιοδικού με θέμα την «Eλευθερία», που εκδόθηκαν με αφορμή την συμπλήρωση 200 ετών από την επανάσταση του 1821.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ