Την πρώτη συνάντηση εργασίας με τον νέο Υπουργό Τουρισμού κ. Βασίλειο Κικίλια είχε σήμερα στο Υπουργείο Τουρισμού, Αντιπροσωπεία της Διοικούσης Επιτροπής του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος.


Η Αντιπροσωπεία του Συνοδικού Γραφείου αποτελείτο από τον μητροπολίτη Δωδώνης κ. Χρυσόστομο, Πρόεδρο, και τον αρχιμανδρίτη κ. Σπυρίδωνα Κατραμάδο, Γραμματέα.


Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε άριστο κλίμα, η Αντιπροσωπεία του Συνοδικού Γραφείου ενημέρωσε τον κ. Υπουργό για τις έως σήμερα δράσεις του Συν. Γραφείου με ιδιαίτερη έμφαση στο υπάρχον «Πρωτόκολλο Συνεργασίας» μεταξύ της Εκκλησίας της Ελλάδος και του Υπουργείου Τουρισμού, στην «Κοινή Επιτροπή» για Θέματα Θρησκευτικού και Προσκυνηματικού Τουρισμού, καθώς επίσης και στη συνεργασία και κοινή συμμετοχή των δύο φορέων σε ευρωπαϊκά και άλλα διακρατικά προγράμματα (INTERREG, INTERREG MAGNUM κ.λπ.). 

Ο μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος εξέφρασε στον κ. Υπουργό και τους συνεργάτες του την επιθυμία του για την εν γένει συνέχεια της εν λόγω συνεργασίας και την περαιτέρω ανάπτυξή της, εμμένοντας και κάνοντας ιδιαίτερο λόγο στην επαναδραστηριοποίηση της «Κοινής Επιτροπής», οι εργασίες της οποίας είχαν ατονήσει κατά τα τελευταία δύο χρόνια (2019-2021) και λόγω της πανδημίας του COVID-19.

O κ. Υπουργός αναγνωρίζοντας το έως σήμερα πολύπλευρο και ιδιαίτερα σημαντικό έργο της Εκκλησίας της Ελλάδος, διά του Συνοδικού Αυτής Γραφείου επί των Προσκυνηματικών Περιηγήσεων, στα θέματα του Θρησκευτικού Τουρισμού, παρείχε τη διαβεβαίωση της νέας πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου περί της προθέσεώς της για την πλήρη και στενή συνεργασία της με την Εκκλησία της Ελλάδος, διαβεβαιώνοντας την Αντιπροσωπεία του Συνοδικού Γραφείου περί της αμέσου επαναδραστηριοποιήσεως της «Κοινής Επιτροπής». 

Στις αμέσως επόμενες ημέρες ο αρχιμανδρίτης κ. Σπυρίδων Κατραμάδος, θα έχει ειδική επί τούτου ενημερωτική συνάντηση με τον κ. Δημήτριο Μαζιώτη, Σύμβουλο του κ. Υπουργού επί θεμάτων Θρησκευτικού Τουρισμού, και άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες.   

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία αυτή είναι επιλογές από το διαδίκτυο. Εαν κάποιος από τους συντάκτες τους δεν επιθυμεί την φιλοξενία τους από το "Ορθοδοξια.info" μπορεί να το ζητήσει γράφοντας στο news@orthodoxia.info Η αναδημοσίευση στις σελίδες μας δεν σημαίνει απαραίτητα και αποδοχή των όσων αναφέρονται στα κείμενα από την πλευρά του orthodoxia.info

Ετικέτες: