Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 | 8:46

Συναντήσεις του Πατριάρχη Αλεξανδρείας στην Κύπρο

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς Δημόκριτο Ζερβάκη επισκέφθηκε το πρωί της Δευτέρας ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος συνοδευόμενος από τον εν Κύπρω Πατριαρχικό Έξαρχο Επίσκοπο Νιτρίας Νικόδημο.

Στο επίκεντρο της συζήτησης τέθηκε η ενημέρωση περί το ιεραποστολικό έργο της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αφρικής, ως και η πρόσφατη παραχώρηση γης στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, από τον Πρόεδρο της Αιγύπτου Αλ Σίσι στην νέα διοικητική πρωτεύουσα της Αιγύπτου.

Ο κ. Αρχηγός, πριν την αναχώρηση του Πατριάρχη προσέφερε στον Μακαριώτατο τιμητική πλακέτα στην οποία απεικονίζεται η κοινή γενέτειρά τους Κρήτη.

Στην συνέχεια ο Προκαθήμενος της Αλεξανδρινής Εκκλησίας μετέβη στην πόλη της Λάρνακος, όπου είχε συνάντηση με τον μητροπολίτη Κιτίου κ. Νεκτάριο με τον οποίο αποφάσισαν την άπαξ του μηνός τέλεση της θείας λειτουργίας στην αγγλική στον ναό Αγίου Γεωργίου Λάρνακος, για τις πνευματικές ανάγκες του εκ της Νοτίου Αφρικής προερχομένου αγγλοφώνου εκκλησιάσματος, ως και την συστηματική συνδρομή του ιεραποστολικού έργου στην Αφρική, υπό τον συντονισμό και την ευθύνη του πρωτοσυγκέλου της μητροπόλεως Κιτίου Αρχιμανδρίτη Στυλιανού Στυλιανού.

Την Τρίτη ωστόσο ο κ. Θεόδωρος είχε εθιμοτυπική συνάντηση με τον κ. Ιωάννη Παπαμελετίου, Πρέσβη της Ελλάδος στην Κύπρο.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ