Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023 | 22:07

"ΑΝΟΙΓΕΙ" Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ

Συναινεί στην αλλαγή των ορίων της μητρόπολης Ναυπάκτου ο μητροπολίτης Ιερόθεος – Δικαιολογημένη

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις, σε ότι αφορά τις αλλαγές στον εκκλησιαστικό χάρτη της Αιτωλοακαρνανίας, μετά και τη συζήτηση στη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

Με βάση τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, «ανοίγει» ο δρόμος για μητρόπολη με έδρα το Αγρίνιο και διχοτόμηση της μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του agrinionews.gr, ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, εισηγήθηκε λόγω της μεγάλης γεωγραφικής έκτασης της μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας να διχοτομηθεί.

Συγκεκριμένα, πρώτη μητρόπολη να είναι η Ναυπάκτου και Θέρμου, με έδρα τη Ναύπακτο, δεύτερη μητρόπολη να είναι η Μεσολογγίου, Ξηρομερίου και Βονίτσης, με έδρα το Μεσολόγγι και τρίτη μητρόπολη να είναι η Αγρινίου, Αμφιλοχίας και Αγίου Βλασίου, με έδρα το Αγρίνιο.

Από τα προαναφερόμενα, προκύπτει πέραν της διχοτόμησης της μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας και η αλλαγή στα όρια της μητρόπολης Ναυπάκτου. Η περιοχή του Θέρμου προκρίνεται να ενταχθεί στα όριά της, ενώ ο Άγιος Βλάσιος που μέχρι τώρα της ανήκει, θα ενταχθεί στη νέα μητρόπολη Αγρινίου.

Για το λόγο αυτό, όπως αναφέρουν πληροφορίες του agrinionews.gr, ζητήθηκε κατόπιν της εισήγησης από την ΔΙΣ και η έγκριση του μητροπολίτη Ναυπακτίας και Αγίου Βλασίου, Ιερόθεου.

Ο Σεβασμιώτατος, που τελεί χρέη τοποτηρητή στη χηρεύουσα μητρόπολη Αιτωλίας, μετά την εκδημία του μακαριστού Κοσμά, φέρεται να έχει απαντήσει ήδη θετικά στο αίτημα αλλαγής των ορίων της μητρόπολής του, καθότι την θεωρεί απολύτως δίκαιη. Μάλιστα, τις προσεχείς ημέρες επίκειται συνάντησή του και με τον Δήμαρχο Θέρμου, Σπύρο Κωνσταντάρα για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Ως γνωστόν, η έδρα της μητρόπολης Αιτωλίας αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην πόλη του Μεσολογγίου, με τους Αγρινιώτες να επιδιώκουν τη διχοτόμηση για λόγους, όπως λένε, πνευματικούς και ποιμαντικούς, καθότι ο νομός Αιτωλοακαρνανίας είναι ο μεγαλύτερος νομός της Ελλάδος σε έκταση.

Παρακολουθήστε τα όσα ανέφερε ο κ. Ιερόθεος για τα όρια των μητροπόλεων

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ