Δευτέρα 4 Μαρτίου 2024 | 7:18

ΤΟΝ ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟ ΠΡΟΣΕΦΩΝΗΣΕ ΚΑΤΑΛΛΗΛΩΣ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΣ

Συμπροσευχόμενος στον ιερό ναό Αγίου Θεοδώρου Ρώμης παρέστη ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Συμπροσευχόμενος κατά την τελεσθείσα θεία λειτουργία στον ιερό ναό Αγίου Θεοδώρου του Τήρωνος Ρώμης παρέστη το πρωί της Κυριακής ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος.

Προ του πέρατος της ευχαριστιακής συνάξεως τον Μακαριώτατο προσεφώνησε καταλλήλως ο μητροπολίτης Ιταλίας κ. Πολύκαρπος, προς τον οποίο προσέφερε ιστορική απεικόνιση του προαναφερθέντος αγίου.

Ο Προκαθήμενος της Αλεξανδρινής Εκκλησίας ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο, στο πρόσωπο του οποίου εξέφρασε τόσο τα φιλάδελφα αισθήματα και την αγάπη του προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο, όσο και τις συλλυπητήριες ευχές του προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο επί τη προς Κύριον εκδημία της προσφιλεστάτης κατά σάρκα αδελφής του. Τέλος, ο Μακαριώτατος προσέφερε αρχιερατικό εγκόλπιο στον κ. Πολύκαρπο, καθώς και επιστηθίους σταυρούς στον Ιερατικώς Προϊστάμενο του Ναού Αρχιμανδρίτη κ. Συμεών Κάτσινα και στον εντεταλμένο εκπρόσωπο της Αγίας Έδρας Monsignor Andrea Palmieri.

Στην θεία λειτουργία παρέστησαν οι μητροπολίτες Γουϊνέας κ. Γεώργιος, Μποτσουάνας κ. Γεννάδιος, Πιττσμβούργου κ. Σάββας και Ναυκράτιδος κ. Παντελεήμων, οι Πρέσβεις της Ελλάδος στη Ρώμη κα Ελένη Σουρανή και στην Αγία Έδρα κα Αικατερίνη Γεωργίου και η Κα. Αικατερίνη Σοφιανού, Αρχόντισσα του Πατριαρχικού Θρόνου.

Το απόγευμα της ιδίας ημέρας πραγματοποιήθηκε περιήγηση του Μακαριωτάτου και των μελών της συνοδείας του στην Βασιλική του Αγίου Πέτρου Ρώμης. Ακολούθως, στην παρακειμένη Καστρούπολη Ανάνι έλαβε χώρα τιμητική εκδήλωση προς τιμήν του Πατριάρχη Αλεξανδρείας από την Academia Bonifaciana, κατά την διάρκεια της οποίας του απονεμήθηκε βραβείο για την προάσπιση των πανανθρωπίνων ιδεωδών και την διάδοση της χριστιανικής πίστεως.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ